Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

K regijskemu projektu nadgradnje Centra za ravnanje z odpadki - CERO Nova Gorica bo jutri pristopila tudi Občina Ajdovščina

DATUM OBJAVE 06. oktober 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Z izgradnjo Regijskega centra za ravnanje z odpadki CERO Nova Gorica bo goriška statistična regija dobila sodoben, stroškovno učinkovit in okoljsko sprejemljiv način obdelave mešanih komunalnih odpadkov. Obstoječe odlagališče se bo saniralo, ostali objekti pa bodo zgrajeni tako, da bodo ustrezali strogim okoljskim standardom. Poleg centralne predelave odpadkov bo regijski center omogočal tudi varno in zakonsko ustrezno odlaganje nenevarnih odpadkov, ki jih ni možno več predelati.

Ker je gradnja regijskega centra za ravnanje z odpadki zahteven finančni projekt, bodo občine-sofinancerke kandidirale za pridobitev nepovratnih sredstev iz Kohezijskega sklada EU. Vloga za prijavo je trenutno v zadnji fazi priprave. Prvi zahtevan sklop prijave, tj. predinvesticijsko zasnovo in idejni projekt, bo Mestna občina Nova Gorica v imenu preostalih občin oddala v naslednjem tednu.