Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z roko v roki skupaj za varnost slepih in slabovidnih

DATUM OBJAVE 14. oktober 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Akcija je namenjena ozaveščanju slepih in slabovidnih o samozaščitnem ravnanju, zlasti na področju prometne varnosti, namenjena pa je tudi ozaveščanju širše javnosti, ki se običajno ne zaveda dovolj, da med nami živijo tudi ljudje z okvarami vida.

Tako sta se vodja policijskega okoliša in policist Policijske postaje Nova Gorica Marjan Pirc in Boštjan Kragelj danes, 14. oktobra 2011, pridružila 16 članom Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki so se pod vodstvom predsednika Igorja Miljavca in drugih strokovnih delavcev omenjenega društva peš odpravili po varni poti v Novi Gorici, ki jih slepi ali slabovidni redno ali pogosto uporabljajo za obiske različnih institucij ali za izvedbo drugih opravkov. Vsi udeleženci današnje preventivne akcija so lahko tako neposredno ocenili tudi pregled dostopnosti in oceno različnih arhitektonskih in komunikacijskih ovir, policista Policijske postaje Nova Gorica pa sta slepim in slabovidnim osebam tudi neposredno svetovala oz. predlagala najbolj varnost pot za njihovo hojo, prečkanje vozišča oz. varno udeležbo v cestnem prometu.

Današnji dan mobilnosti v Novi Gorici so udeleženci zaključili v prostorih Mestne občine Nova Gorica, kjer jih je sprejel novogoriški župan Matej Arčon.
Župan je članom društva predlagal, da pripravijo poročilo o ovirah v mestu, ki so jih še ugotovili ob današnjem pregledu. Skupaj bodo v nadaljevanju določili plan odpravljanja preostalihh ovir. Sicer pa so predstavniki društva posebej pohvalili Mestno občino Nova Gorica pri prizadevanjih za invalide in pridobitvi naslova Občina po meri invalida.