Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

SPODBUDE MESTNE OBČINE NOVA GORICA - Razpisi, namenjeni spodbujanju podjetništva, prireditvene dejavnosti v mestu, društvene dejavnosti in kmetijske dejavnosti

DATUM OBJAVE 26. marec 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica objavlja vrsto razpisov, namenjenih spodbujanju podjetništva, prireditvene dejavnosti v mestu, društvene dejavnosti in kmetijske dejavnosti.

Kmetijska dejavnost:
Za področje kmetijstva je bil 2.3.2012 v Uradnem listu RS objavljen Javni razpis za dodeljevanje pomoči za programe in investicije v kmetijstvu in podeželju v Mestni občini Nova Gorica za leto 2012. Na občini bomo za osnovno kmetijsko proizvodnjo in dopolnilne dejavnosti razdelili 165.000 EUR.  Sredstva so namenjena za naložbe v kmetijska gospodarstva, arondacijo in za spodbujanje kakovostnih kmetijskih proizvodov ter zagotavljanje tehnične podpore. Iz dopolnilnih dejavnosti pa lahko upravičenci prijavijo investicije v  dopolnilne dejavnosti. Zainteresirani kmetijski proizvajalci lahko vloge predložijo za osnovno kmetijsko proizvodnjo do vključno 7.5.2012, za dopolnilne dejavnosti pa do vključno 11.6.2012.

Mestna občina objavlja tudi  Javni razpis za sofinanciranje programov društev s področja kmetijstva in podeželja v Mestni občini  Nova Gorica za leto 2012. Višina razpisanih sredstev je 15.000 EUR. Upravičeni stroški so izobraževanje, promocija, priprava projektov, priprava in izvedba prireditev in nakup strokovne literature. Prijave zbiramo do vključno 11.6.2012.

Podjetništvo in inovacije
Za  spodbujanje razvoja podjetništva v Mestni občini so objavljeni trije razpisi, za katere je na voljo skupno 260.000 EUR, in sicer: 
javni razpis za subvencioniranje novih delovnih mest, ki predvideva zaposlovanje brezposelnih oseb, ki spadajo v  skupine težje zaposljivih brezposelnih oseb,
javni razpis za spodbujanje promocijskih aktivnosti podjetij, ki je namenjen sofinanciranju stroškov nastopa podjetij na sejmih, krijemo pa tudi stroške promocijski akcij podjetij,
Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj, projektov inovacij ter spodbujanje ustanavljanja inovativnih, visokotehnološko usmerjenih podjetij je razdeljen na tri ukrepe, in sicer kot vsako leto sofinanciramo stroške  nakupa novih strojev in opreme ter nakup patentov, "know-howa" in nepatentiranega tehničnega znanja ter programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje proizvodnih procesov.
Tudi letos bomo sofinancirali stroške inovativnih projektov.
V letošnjem letu pa je kot novost  razpisano tudi  sofinanciranje upravičenih stroškov za ustanavljanje inovativnih, visokotehnološko usmerjenih podjetij, članov Primorskega tehnološkega parka.
Prijave za vse tri razpise zbiramo do vključno 16.4.2012.

Prireditvena dejavnost in programi turističnih društev
Mestna občina Nova Gorica bo letos ponovno sofinancirala poletne dogodke v mestnem središču. Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe poletnih prireditev v Mestni občini Nova Gorica v letu 2012 je bil objavljen 23.3.2012 v Uradnem listu RS. Namen razpisa je spodbujanje prireditvenega dogajanja in s tem razvijanje prireditvenega turizma. Za organizacijo poletnih prireditev letos namenjamo 100.000,00 EUR. Potencialni prijavitelji imajo čas za prijavo do 19.4.2012, prireditve pa morajo biti organizirane med 22.6.2012 in 1.9.2012.

Konec meseca pa bo objavljen še Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov turističnih društev v Mestni občini Nova Gorica. Z razpisom želimo spodbuditi aktivnosti turističnih društev ter njihovih programov in projektov. V ta namen bomo preko razpisa razdelili 50.000,00 EUR. Razpis bo odprt do 16.4.2012, prijavijo pa se lahko vsa turistična društva  s sedežem v Mestni občini Nova Gorica.

Več informacij za vse omenjene razpise dobite na Oddelku za gospodarstvo Mestne občine Nova Gorica  in na spletnem mestu Mestne občine Nova Gorica pod rubriko »aktualni razpisi«.