Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zvezdni utrinki v kozarcu 2012

DATUM OBJAVE 09. avgust 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Člani Vinske turistične ceste spodnje Vipavske doline so v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Restavracijo Grad Kromberk pripravili za popestritev poletnega avgustovskega večera že tradicionalno prireditev »Utrinki v kozarcu«. Letos poteka četrtič zapovrstjo. Čas prireditve, to je začetek avgusta, daje prireditvi tudi ime, saj je prav v tem času na nebu največ zvezdnih utrinkov, imenovanih tudi »solze svetega Lovrenca«. Prav utrinki so tudi glavna tema prireditve, ki jih organizatorji obiskovalcem prireditve ponujajo v kozarcu, na krožniku, na nebu in v gibanju:

1. Utrinke v kozarcu bodo obiskovalcem prireditve z odličnimi vini ponudili: Vinarstvo JNK iz Šempasa, Kmetija Slavček iz Potoka pri Dornberku, Vinarstvo Ipavec – Geržina iz Oseka, Vinarstvo Lisjak Igor iz Zalošč, Frlanova kmetija iz Vogrskega, Kmetija Tratnik iz Dornberka, Vina Dornberg iz Dornberka, Vinogradništvo in vinarstvo Colja iz Stesk pri Braniku, VI-VIN Saksida iz Zalošč in Vinarstvo Mlečnik iz Bukovice.
2. Utrinke na krožniku bo pripravila Restavracija Grad Kromberk.
3.  Utrinke na nebu bo obiskovalcem predstavilo Astronomsko društvo Nanos iz Ajdovščine.

4. Utrinke v gibanju si bodo obiskovalci prireditve lahko ogledali premierno na Gradu Kromberk v izvedbi KUD KREA s plesno predstavo Dimenzija dotika – Vertikalni ples.

Za glasbeno spremljavo bo poskrbel Nova Jazz Quintet Big Banda NOVA.

Prireditev je namenjena vsem, ki si po napornih vsakodnevnih obveznostih avgustovskega dne zaželijo sproščenega, romantičnega večera v grajskem parku v soju sveč ob spremljavi utrinkov vina, kulinarike, plesa, glasbe in zvezdnatega neba.

Prireditev »Utrinki v kozarcu 2012« bo v petek, 10.8.2012, ob 21. uri v parku gradu Kromberk pri Novi Gorici, v primeru dežja bo z nekaj utrinki okrnjen večer v grajski veži.

VLJUDNO VABLJENI!