Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Preventivna akcija »Alkohol ubija – največkrat nedolžne«

DATUM OBJAVE 06. november 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru preventivne akcije »Alkohol ubija – največkrat nedolžne« bo v Novi Gorici pred zgradbo Mestne občine Nova Gorica v sredo, 7. novembra 2012 ob 11.00 uri, potekala preventivna prireditev, katere cilj je osveščanje voznikov glede problematike vožnje pod vplivom alkohola in posledic v cestnem prometu. Omenjena preventivna akcija bo tako kot prejšnja leta tudi letos potekala pred novogoriško mestno hišo v soorganizaciji med Policijsko upravo Nova Gorica, ki je že več let zapored pobudnik in vsebinski predlagatelj preventivne akcije, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica in Tehniškim šolskim centrom Nova Gorica – Srednja prometna šola.

Preventivna prireditev se bo pričela z nagovorom direktorja Policijske uprave Nova Gorica Alojzija Moharja, vse prisotne pa bo ob tej priložnosti nagovoril tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

Policija želi glede na zgoraj navedeno problematiko poleg več načrtovanih represivnih aktivnosti (intenziven nadzor psihofizičnega stanja voznikov), preventivno osveščati javnost in udeležence v prometu tudi glede vpliva alkohola na varnost cestnega prometa. Sicer pa tako kot prejšnja leta tudi letos vsi navedeni sodelujoči soorganizatorji preventivnih aktivnosti stremijo k cilju, da zaradi prisotnosti alkohola ne bi prihajalo do tragičnih posledic v cestnem prometu s smrtnim izidom oz. najhujšimi posledicami. Pri tem je izjemnega pomena tudi osveščenost voznikov in drugih udeležencev v prometu glede vpliva alkohola na varnost cestnega prometa.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica pa bodo v skladu z načrtovanimi aktivnostmi v času martinovanja med 5. in 11. novembrom 2012 izvajali poostrene nadzore v zvezi ugotavljanja voženj v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Policija bo tovrstne nadzore izvajala tudi v mesecu decembru, ko bodo policisti tekom celega meseca izvajali poostrene nadzore na območjih posameznih policijskih postaj na območju novogoriške policijske uprave.