Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica prejela naziv Občina po meri invalidov

DATUM OBJAVE 07. november 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je v sodelovanju z Medobčinskim društvom invalidov Goriške pristopila k projektu Zveze delovnih invalidov Slovenije "Občina po meri invalidov". Gre za projekt izboljšanja življenja in dela vseh invalidov v lokalni skupnosti. V okviru projekta je bila izdelana Analiza o položaju invalidov v Mestni občini Nova Gorica ter na njeni podlagi akcijski načrt, ki predstavlja nabor aktivnosti po različnih področjih. Pri realizaciji so sodelovala predvsem invalidska društva in organizacije v našem okolju ter vse institucije, ki se pri svojem delu srečujejo z invalidi. 12. oktobra 2012 je Zveza delovnih invalidov Slovenije Mestni občini Nova Gorica podelila listino "Občina po meri invalidov" za leto 2012.

Podelitev listine mestni občini pomeni, da se v občini spodbuja odgovornost in povezanost aktivnosti vseh odgovornih nosilcev v lokalni skupnosti, ustvarja se sodelujoče delovanje celotne loklane skupnosti, ki podpira aktivnosti za uresničevanje izenačenih možnosti invalidov kot enakopravnih občanov. Izvajanje projekta je priložnost in možnost za novo kakovost življenja vseh občanov in ne le invalidov. Pridobljena listina kaže, da občina odgovorno, celostno in celovito uresničuje interese in potrebe vseh invalidov, ob upoštevanju njihovih specifičnosti in značilnosti lokalne skupnosti. Slovesna podelitev bo potekala 5. decembra 2012 v Novi Gorici. To bo obenem obeležitev mednarodnega dneva invalidov.