Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Praznični december v Novi Gorici: Nova Gorica - Novoletna doživetja

DATUM OBJAVE 03. december 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Tudi letošnji december bo v Novi Gorici praznično obarvan. Pripravljen je program za vse generacije s številnimi koncerti, nastopi gledaliških in plesnih skupin, delavnicami, čajankami in drugimi dogodki. Mestna občina tokrat praznično dogajanje organizira v lastni režiji. Oblikovali smo program pod sloganom Nova Gorica - Novoletna doživetja. Bevkov trg bo prizorišče, ki bo  ves december namenjeno predvsem druženju in srečevanju, v zadnjem decembrskem tednu pa se mu bo pridružilo še prizorišče na Kidričevi ulici, kjer se bodo dnevno v ogrevanem šotoru odvijali koncerti priznanih glasbenih skupin. Praznično vzdušje bo pričaralo drsališče na Bevkovem trgu. Posebej je pripravljen tudi otroški program. Na silvestrovo bodo zbrane zabavali Čuki, Banda Berimbau in DJ Time. Ognjemeta letos ne bo, saj bomo ta denar raje namenili najbolj ogroženim družinam v občini, denarni bon jim bo preko predstavnika ustrezne socialne ustanove podarjen na silvestrovo.

    V sredo, 5. decembra, bomo ob 16.30 odprli drsališče na Bevkovem trgu, in sicer z nastopom plesne skupine GO Breakers in Kotalkarskega kluba Perla Nova Gorica. Takrat bodo v Novi Gorici zagorele tudi novoletne lučke. Drsališče bo odprto vsak dan med 10. in 22. uro, razen ob petkih in sobotah, ko bo odprto do polnoči. Otroke bo v četrtek, 6. decembra, ob 17. uri na Bevkovem trgu razveselil Miklavž s spremstvom, zapela pa bo Demetra Malalan. Tudi sicer se bo za otroke odvilo vrsta zanimivih dogodkov, od cirkuških, lutkovnih do pouličnih predstav in nastopov glasbenikov, v programu bodo sodelovali tudi nekateri domači vrtci in šole. Otroške prireditve se bodo vedno začenjale ob 17. uri. V soboto, 29. decembra, ob 17. uri bo najmlajše razveselil dedek Mraz z zimsko pravljico, že naslednji dan, v nedeljo, 30. decembra,  pa jih bo ob 17. uri  zabaval Ribič Pepe. Na silvestrovo pa pripravljamo  posebno silvestrovanje za najmlajše ob 11. uri, s simboličnim odštevanjem časa do 12. ure.
   
Program je oblikovan tako, da je poskrbljeno za vse generacije. Koncerti se bodo odvijali ob petkih in sobotah. Že ta petek bo ob 20. uri na Bevkovem trgu nastopil Vlado Kreslin, ob nedeljah se bodo predstavili mladi goriški harmonikaši.  V petek, 21. decembra, se bo na Bevkovem trgu začel božični sejem z domačimi dobrotami in izdelki. Zadnji teden se bodo v ogrevanem šotoru na Kidričevi ulici dnevno vrstili koncerti priznanih glasbenih skupin. Na božični dan, v torek, 25. decembra, ob 16. uri pripravljamo božični koncert  z Julijo Kramar, Vladimirjem Čadežem in solisti Glasbene šole Nova Gorica ob klavirski spremljavi Anžeta Vrabca, sledil pa bo koncert Slavka Ivančiča. V sredo, 26. decembra, ob 16.30 mestna občina vabi na slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti z nastopom Podokničarjev, sledil pa bo koncert Primorskih fantov. V naslednji dneh bodo nastopili še Mambo Kingsi, Tide in Soul Fingers, Big Foot Mama, Bog Bards in šola irskega plesa z irskim večerom ter Ellabanda. Na silvestrovo bodo zbrane zabavali Čuki, Banda Berimbau in DJ Time. Obiskovalci silvestrovanja na prostem bodo prejeli novoletne iskrice (paličice), s katerimi bodo ob polnoči namesto ognjemeta lahko prižgali iskrice upanja.
     Več o decembrskem dogajanju v Novi Gorici lahko spremljate na FB: www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica, program pa je objavljen v priponki.

 

Program

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti