Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evakuacija ob odstranjevanju topovske granate iz reke Soče v Solkanu

DATUM OBJAVE 14. avgust 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

V petek, 16. avgusta 2013, dopoldan bo Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimimi ubojnimi sredstvi (NUS) odstranjevala neeksplodirano ubojno sredstvo iz Soče pri Kajak centru v Solkanu. Gre za 350 kg težko topovsko granato iz prve svetovne vojne kalibra 305/17, italijanske izdelave. Iz varnostnih razlogov bo ta dan med 7. in 8. uro izvedena evakuacija ljudi z območja Kajak centra v Solkanu, ulice Pot na Breg in dela Langobardske ulice v Solkanu. Vstop na to območje bo prepovedan med 7. in 12. uro, odstranjevanje granate pa bo potekalo med 8. in 12. uro. Prebivalce prosimo, da upoštevajo navodila pristojnih služb, se ne približujejo zaščitenemu območju in ne po nepotrebnem motijo dela. Poleg Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimimi ubojnimi sredstvi bodo pri odstranjevanju granate in evakuaciji sodelovali tudi gasilci, policisti, potapljači in osebje nujne medicinske pomoči.

Kontaktna oseba: Darko Zonič, vodja Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimimi ubojnimi sredstvi (NUS) - tel. 040 226 998