Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dogodek v okviru Leta Silvana Furlana - MLADINSKI FILMSKI TABOR V PLEŠIVEM od 26. do 30. avgusta 2013

DATUM OBJAVE 22. avgust 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica skupaj z Ustanovo Silvana Furlana in drugimi soorganizatorji Leta Silvana Furlana nadaljuje z dogodki v okviru njegove obeležitve.

Ustanova Silvana Furlana, fundacija za razvoj kulture, ki je bila ustanovljena z namenom, da bi se neusahljivi vir idej in projektov prerano umrlega filmskega kritika, esejista, režiserja in filmskega zgodovinarja Silvana Furlana nadaljeval predvsem pri vključevanju mladih v svet filmskih podob, pripravlja v sodelovanju s Konzulatom Republike Poljske v Novi Gorici in čezmejnim projektom GoNGlab mladinski tabor, ki bo potekal v času poletnih počitnic od ponedeljka, 26. avgusta, do petka, 30. avgusta 2013.

Enotedensko filmsko druženje se bo odvijalo na sedežu Kulturne ambasade Republike Poljske v Plešivem v Goriških Brdih na domačiji Uroša in Nejke Klinec. Tabora se bo udeležilo 30 otrok in njihovih mentorjev iz filmskih krožkov, delujočih v prostoru Alpe-Jadran: Avstrije, Italije, Slovenije, pa tudi iz Poljske in Ukrajine. Namen srečanja bo ljubezen do filma in filmske umetnosti povezati z medsebojnim druženjem in tkanjem novih prijateljskih vezi v sproščenem okolju, ki ga nudijo Goriška Brda.

 

Pod mentorstvom režiserja Mihe Dolinška, iniciatorja projekta Iskrica,  ki je otroke in mladino dvojezičnih razredov Koroške motiviral k temu, da bi svoje lastne ideje pripovedovali z mediji, ki jih uporabljajo vsak dan, kamerami mobilnih telefonov in digitalnimi kamerami, bodo otroci posneli in zmontirali svoje filme, ki bodo na zaključni večer v petek, 30. avgusta 2013, ob 20. uri na domačiji Klinec v Plešivem tudi javno predstavljeni. Na ta način  želi Ustanova Silvana Furlana spodbujati in usmerjati ustvarjalne sile v mladih, ki so v veliki meri neizkoriščene ter si želijo, da bi bile enakovredno upoštevane.

 

Tabor se uvršča v program prireditev Mestne občine Nova Gorica v počastitev 60-letnice rojstva Silvana Furlana.

Častni pokrovitelj: Konzulat Republike Poljske v Sloveniji

Partnerji: ZTKMŠ Brda, Iskrica Celovec, GoNGlab - čezmejna vzgojno izobraževalna platforma na področju filma, Mestna občina Nova Gorica

sponzorji: Medigo, Cafe B, Pecivo, Mlinotest, domačija Klinec

 

Dodatne informacije o filmskem taboru:

Miranda Brataševec, predsednica Ustanove Silvana Furlana, tel. 041 642 170

Mateja Zorn, sodelavka Ustanove Silvana Furlana, tel. 041 353 261