Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predstavitev filmov, nastalih na Mladinskem filmskem taboru v Plešivem

DATUM OBJAVE 29. avgust 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

Vljudno vabljeni na zaključni večer Mladinskega filmskega tabora v Plešivem s projekcijo mladinske filmske produkcije, nastale v času tabora, ki bo v petek, 30. avgusta 2013, ob 19.30 na sedežu Kulturne ambasade Republike Poljske v Plešivem v Goriških Brdih na domačiji Uroša in Nejke Klinec (Plešivo 50a).

Enotedenskega filmskega druženja v organizaciji Ustanove Silvana Furlana in Konzulata Republike Poljske v Novi Gorici, ki se je začelo v ponedeljek, 26. avgusta, se udeležuje 30 otrok in njihovih mentorjev iz filmskih krožkov, delujočih v prostoru Alpe-Jadran: Avstrije, Italije, Slovenije, pa tudi iz Poljske in Ukrajine. Pod mentorstvom režiserja Mihe Dolinška, pobudnika projekta Iskrica,  ki je otroke in mladino dvojezičnih razredov Koroške motiviral k temu, da bi svoje lastne ideje pripovedovali z mediji, ki jih uporabljajo vsak dan, kamerami mobilnih telefonov in digitalnimi kamerami, bodo otroci posneli in zmontirali svoje filme.  Mladi se bodo tako na zaključnem večeru predstavili s svežo filmsko produkcijo, ki jo bodo ustvarili v času tabora.

 

Zaključnega večera se bodo med drugimi udeležili Franc Mužič, župan Občine Brda, in predstavniki ukrajinskega in poljskega veleposlaništva v Sloveniji.

Častni pokrovitelj: Konzulat Republike Poljske v Sloveniji
Partnerji: Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport - ZTKMŠ Brda
,  Iskrica Celovec, GoNGlab - čezmejna vzgojno izobraževalna platforma na področju filma, Mestna občina Nova Gorica , Osnovna šola Dobrovo, Osnovna šola Solkan, Občina Brda
sponzorji: Medigo, Cafe B, Pecivo, Mlinotest, domačija Klinec

Tabor se uvršča v program prireditev Mestne občine Nova Gorica v počastitev 60-letnice rojstva Silvana Furlana.