Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Okusi ob meji tudi v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 25. september 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

            V četrtek, 26. septembra 2013, se bo ob 18. uri s slovesnim odprtjem na Travniku v Gorici začela odmevna tradicionalna prireditev Okusi ob meji/Gusti di frontiera, ki vsako leto na stojnice z dobrotami in specialitetami evropske in svetovne kuhinje na Goriško privabi več tisoč obiskovalcev. Dogodek bodo pozdravili italijanski in slovenski župani, ki si prizadevajo za turistično promocijo skupnega Goriškega prostora. Prireditev, ki bo potekala vse do nedelje, 29. septembra zvečer, bodo letos kot novost obogatile kulinarične dobrote iz Anglije. Udeleženci festivala so ponudniki dobrot iz Avstrije, Nemčije, Francije, Poljske, Češke, Slovaške, Španije, Italije, Belgije, Nizozemske, Madžarske, Srbije, Hrvaške, Črne gore, Bosne, Albanije, Argentine in Kube. Slovenci se bomo letos predstavili še z bogatejšo ponudbo kot doslej.

            Posebnost letošnjega festivala pa je Dalmatinska vas, ki jo organiziramo v parku pri spomeniku Francetu Bevku v središču Nove Gorice in bo pod okriljem prireditve Okusi ob meji povezala obe Gorici.  V šestih šotorih se bodo predstavili domači gostinci s ponudbo dalmatinske kuhinje in vinarji s Pelješca. Poskrbljeno bo tudi za prijetno glasbeno vzdušje. V petek, 27.9., bo ob  20. uri nastopila klapa Mali grad, v soboto, 28.9., ob 19. uri pa Vladimir Čadež s kvintetom Quercus in Kresnicami.

 

Urnik prireditve v Novi Gorici je naslednji:

v petek, 27. septembra: od 18. do 24. ure

v soboto, 28  septembra: od 11. do 24. ure

v nedeljo, 29. septembra: od 11. do 22. ure

 

Prizorišči v Gorici in Novi Gorici bosta izmenično povezovala brezplačna turistični vlakec in mini-bus na progi Kidričeva ulica pri Bevkovem trgu v Novi Gorici in Ulica Arcivescovado v Gorici, in sicer:

 

Mini-bus:

v petek, 27. septembra: od 18.30 do 21.30 ure
v soboto, 28  septembra: od 17. do 21. ure
v nedeljo, 29. septembra: od 13. do 18. ure

Vlakec:

v petek, 27. septembra: od 18. do 24. ure
v soboto, 28  septembra: od 18. do 24. ure
v nedeljo, 29. septembra: od 11. do 22. ure