Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Praznovanje dneva reke Soče: Okrogla miza z naslovom Odsevi na gladini, Soočanje interesov in iskanje soglasij v imenu reke ter predpremiera dokumentarnega spletnega filma "Zbrani - Zaupno o skupnem".

DATUM OBJAVE 10. oktober 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

Letos spomladi je Mestna občina Nova Gorica za dve leti prejela pokroviteljstvo nad praznovanji dneva reke Soče. V ta namen smo oblikovali poseben program prireditev, ki so in še bodo na svojstven način ovrednotile reko Sočo in našo vpetost vanjo.

Pobudo za razglasitev dneva Soče sta pred leti podali avtorici filma o Soči in ljudeh ob njej z naslovom Trenutek reke, Nadja Velušček in Anja Medved, skupaj z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave. Predlog je bil posredovan tudi takratnemu Ministrstvu Republike Slovenije za okolje in prostor. Pobudo so na svetu regije podprle občine, ki  ležijo ob Soči ali spadajo v njeno porečje. Župani vseh posoških občin so izrazili  pripravljenost, da bodo dejavnosti ob dnevu reke Soče med seboj usklajevali z ustreznimi državnimi, občinskimi in drugimi ustanovami. V ta namen so  pripravili  pismo o nameri za izvajanje projekta Praznovanje dneva reke Soče, ki so ga marca 2011 tudi podpisali. Aktivnosti v okviru praznovanja imajo predvsem namen informiranja in  osveščanja o pomenu reke Soče ter varstva in izboljšanja sonaravnega stanja reke.

Tako smo v juniju začeli niz letošnjih dogodkov v počastitev Dneva reke Soče. V program smo vključili nekatere že obstoječe prireditve, ki smo jih nadgradili z osveščanjem o pomenu reke, dodali pa smo tudi nekaj novih dogodkov.  V juniju  smo tako v okviru Svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah v disciplini Spust v Solkanu velik poudarek namenili prav promociji reke Soče in njene turistične ponudbe. 29. in 30. junija mu je sledila Mladinska mednarodna tekma v kajaku, slalom Olimpic hopes, na kateri smo reko predstavili 300 mladim iz 18 držav, tudi iz Amerike in Nove Zelandije. Nadaljevali smo s poletnimi otroškimi ustvarjalnicami v okviru Poletja ob Soči, ki ga je organiziralo Športno društvo Sonček. Otroci, udeleženci Poletja ob Soči, so posebej ustvarjali na temo reke Soče in ob zaključku pripravili razstavo izdelkov. Tako so pokazali, kako Sočo doživljajo in živijo naši najmlajši. V soboto, 31. avgusta, je v Kajak centru v Solkanu potekala prireditev Soča fest z retro kajak tekmo v kajaku na divji vodi v stilu 80-ih let z obujanjem starih tehnik kajakaške vožnje, takratnih kajakov in ostale kajakaške opreme ter na splošno oblačil tistega časa. V septembru smo v program vključili tudi tradicionalno Soško regato, ki že vrsto let povezuje ljubitelje Soče s slovenske in italijanske strani. Vrhunec dogajanja pa bo prihodnji ponedeljek, 14. oktobra, ko ob dnevu Soče v Kajak centru  v Solkanu ob 16. uri v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom pripravljamo okroglo mizo z naslovom Odsevi na gladini, Soočanje interesov in iskanje soglasij v imenu reke. Okrogli mizi bo ob 19. uri v Kulturnem centru Mostovna sledila predpremiera dokumentarnega spletnega filma "Zbrani - Zaupno o skupnem" avtoric Anje Medved in Patricije Maličev v produkciji Kinoateljeja. Več v priponki:

 

Dan reke Soče 2013

 

Vljudno vabljeni!

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti