Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odlog izvršitve sodne poravnave med mestno občino in družbo SGP ter ostalimi podpisnicami do odločitve Vrhovnega sodišča RS o zahtevi za varstvo zakonitosti

DATUM OBJAVE 17. oktober 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica bi morala na današnji dan, 17.10.2013, poravnati svoje obveznosti  na podlagi sodne poravnave,  sklenjene pred Okrožnim sodiščem v Novi Gorici med mestno občino in družbo SGP ter ostalimi podpisnicami.

Izpolnitev denarne obveznosti s strani mestne občine danes ni bila možna iz naslednjih razlogov:
- danes smo ugotovili, da so bile štiri družbe, podpisnice sodne poravnave, na dan 10. oktobra 2013 izbrisane iz sodnega registra, zato nakazila ni mogoče izvršiti,
- včeraj, v sredo, 16. oktobra 2013, ob 16.30 je Mestna občina Nova Gorica s strani Vrhovnega  državnega tožilstva v vednost prejela predlog za odlog izvršitve sodne poravnave, ki ga je omenjeno tožilstvo poslalo Izvršilnemu oddelku Okrajnega sodišča v Novi Gorici.
 
Glede na navedeno smo se odločili, da denarna sredstva za plačilo obveznosti iz sodne poravnave nakažemo na račun Okrožnega sodišča Nova Gorica kot sodni depozit, do dokončnosti odločitve Vrhovnega sodišča RS o zahtevi za varstvo zakonitosti zoper to sodno poravnavo.

Izjava župana Mestne občine Nova Gorica Mateja Arčona:
" Postopek poravnave je vodilo Okrožno sodišče v Novi Gorici, sklenjena poravnava ima status sodbe. Vsa ravnanja mestne občine so bila izvršena v dobri veri in prepričanju v zakonitost postopka. Po sklenitvi sodne poravnave smo storili vse potrebno za izpolnitev naših obveznosti in zagotovili potrebna finančna sredstva. Plačila danes ne moremo izvršiti, ker nas podpisnice sodne poravnave niso obvestile o izbrisu štirih družb iz registra in ker smo po elektronski pošti prejeli predlog državnega tožilstva za odlog izvršitve sodne poravnave. V kolikor obstaja kakršenkoli dvom glede zakonitosti te poravnave, pozdravljam pobudo, da se zadevo ponovno preveri. Obžalujem pa, da se Vrhovno državno tožilstvo v reševanje problematike, ki se je pred očmi javnosti odvijala kar dve desetletji, ni vključilo že prej, ampak je čakalo do zadnjega dne pred izvršitvijo sodne poravnave, ko smo zadevo pripeljali do sporazumne rešitve, ki omogoča deblokado in razvoj mesta. "