Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odstranitev nadstreška na nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu

DATUM OBJAVE 22. januar 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Danes zjutraj je bil na nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu odstranjen nadstrešek. Naročnik in plačnik del je Mestna občina Nova Gorica. Odstranitev je izvedla Komunala Nova Gorica d.d., ki je tudi pooblaščen vzdrževalec občinskih cest. Strošek izvedbe znaša 14.931,00 eur (z ddv). V ceno so vključeni: odstranitev in odvoz nadstreška, sanacija pločnika in cestišča ter prometna ureditev. Strošek izvedbe je že zmanjšan za predvideni izkupiček od prodaje železa.


    Mestna občina Nova Gorica se je v dogovoru z Ministrstvom za notranje zadeve in javno upravo zavezala, da bo ob brezplačnem prenosu treh nekdanjih mejnih prehodov (Pristava, Erjavčeva ulica, Solkan) z države v last mestne občine poskrbela za odstanitev nadstreška na nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu. To smo danes izpolnili. V nadaljevanju bomo v občinski upravi poskrbeli za pripravo objektov na prevzem novih vsebin, ki jih bomo iskali z javnim razpisom, razem objekta na Pristavi, ki ga bomo namenili za muzej tihotapstva in bo predan v upravljanje Goriškemu muzeju. 

 

[INNERLINK staticId="2014012215061196" strId="157_slo"]Galerija slik[/INNERLINK]