Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pogajanja med mestno občino in Immorentom se nadaljujejo

DATUM OBJAVE 31. januar 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Sredi tega tedna so na povabilo župana Mestne občine Nova Gorica Mateja Arčona za mizo zopet sedli predstavniki družbe Immorent in vodstvo mestne občine  z namenom, da se pogovorijo o načinu reševanja odprtih vprašanj glede urejanja prostora ob Prvomajski ulici v Solkanu ter se obenem dogovorijo o usodi železniške remize. Kot je mestna uprava javnosti že predstavila, nerešena razmerja med pogodbenimi partnerji izhajajo iz pogodbe, sklenjene leta 2008 med Immorentom, mestno občino in Primorjem, v kateri so bile nekatere obveznosti po oceni sedanje mestne uprave nedorečene in ohlapno definirane, kar je pripeljalo do različnih interpretacij pogodbenih določil v zvezi z obveznostmi in vrednostjo teh obveznosti. Dodatno je reševanje teh vprašanj otežil stečaj Primorja.
Za nadaljevanje pogovorov smo se odločili zaradi zaščite javnega interesa mestne občine, saj v primeru, da ne sklenemo dogovora, obstaja velika verjetnost, da bo zadeva pristala na sodišču. Interes mestne občine pa je, da se zgradi odvodnik in uredi Prvomajsko ulico.
Obe strani sta se zavezali, da bosta do konca februarja skušali oblikovati predlog skupne razrešitve nastalega konflikta, ki izhaja iz ohlapnih določil pogodbe. V kolikor bo skupen predlog dosežen, bodo o njem odločali mestni svetniki.
Na sestanku je bilo dogovorjeno tudi, da se pogovori o vsebini remize nadaljujejo konec februarja, ko se bo skupina ponovno sestala. Do konca pogajanj se je lastnik remize zavezal, da ne bo nadaljeval s postopkom umeščanja trgovine Dipo v remizo.