Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Deveti lokalni dogodek projekta Dialog mladih

DATUM OBJAVE 31. marec 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici se iskri od potenciala mladih!


V petek 28.03. in soboto 29.03.2014 je v Novi Gorici potekal deveti lokalni dogodek projekta Dialog mladih 2.0:Vključujemo!

 

Projekt strukturiranega dialoga v sodelovanju z mladinskimi centri in mladinskimi sveti lokalnih skupnosti po Sloveniji in ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji izvajata Mladinski svet Slovenije in Mladinska mreža MaMa. Gre za organizacijo desetih lokalnih dogodkov po Sloveniji, kjer se srečajo mladi in predstavniki lokalnih in regijskih oblasti z namenom oblikovanja ukrepov za reševanje in izboljšanje področja socialne vključenosti mladih.

 

Udeleženci lokalnega dogodka Dialoga mladih 2.0:Vključujemo! so v sobotnem jutranjem delu najprej spoznali  pomen strukturiranega dialoga, nato pa jim je Zavod RS za zaposlovanje predstavil ukrepe aktivne politike zaposlovanja. V popoldanskem delu so v skupinah razmišljali in oblikovali  4 konkretne ukrepe in sicer:

·         Poletne prakse za mlade v lokalnih podjetjih, kjer bi mladi pridobili prva znanja in kompetence in se lažje odločili za študij in svoje prihodnje kariere.

·         Spletna interaktivna aplikacija Povej-Povem s podporo strokovnjakov iz področja medicine, ki bi spodbujala zdrav način življenja mladih.

·         Ureditev večnamenskega prostora za mlade v središču mesta, kjer bi mladi dobili prostore za preživljanje prostega časa in druženje ob večerih, ki bi bili primernejši od prostorov sedanjega Mladinskega centra Nova Gorica.

·         Sejem prenosa znanj, ki bi vzpodbujal medgeneracijsko povezovanje in združuje znanja mlajših in starejših.

 

Dogodek se je zaključil v soboto, 29.03.2014 s predstavitvijo izoblikovanih ukrepov odločevalcem, ki so se odzvali vabilu in pridružili mladim. Pobudam mladih so pozorno prisluhnili odločevalci iz lokalnega okolja:

·         Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica

·         dr. Dejan Paravan, izvršni direktor za dobavo električne energije podjetja GEN-I

·         mag. Mirjam Bon Klanjšček, mestna svetnica Mestne občine Nova Gorica

·         Marinka Saksida, načelnica oddelka za družbene dejavnost Mestne občine Nova Gorica

·         Vesna Petric Uran, direktorica Zavoda za zaposlovanje, območne enote Goriške regije

Odzivi odločevalcev so bili zelo pozitivni in vzpodbudni. V debati so bili izjemno konstruktivni in obljubili so, da bodo ukrepi v najkrajšem možnem času zaživeli v njihovi lokalni skupnosti. 

 

Dialog mladih 2.0: Vključujemo! je projekt, ki spodbuja ustvarjanje skupnih idej in ukrepov za večjo participacijo mladih v slovenski družbi, še posebno pozornost pa namenja pereči tematiki družbenega vključevanja mladih.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Strukturirani dialog. Več o dogodkih in projektu lahko najdete na spletni strani.