Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odločitev Upravnega odbora Univerze v Novi Gorici - komentar župana MO Nova Gorica Mateja Arčona

DATUM OBJAVE 17. april 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Komentar župana Mestne občine Nova Gorica Mateja Arčona v zvezi z včerajšnjo odločitvijo Upravnega odbora Univerze v Novi Gorici glede gradnje kampusa:

Poleg upoštevanja dejstva, da je Nova Gorica pomembno regijsko središče, je dovolj zgovoren naslednji podatek: Univerza v Novi Gorici je izbirala med možnostjo, da bi zgradila kampus na občinski zemlji na najbolj elitni lokaciji v središču Nove Gorice brez nakupa zemljišča (z brezplačno stavbno pravico), kar smo ji na mestni občini ponujali, in med zemljiščem v Vipavi, ki ga je, kot nam je znano iz medijev, nameravala kupiti in ki je povrhu očitno še poplavno ogroženo.

Z Univerzo v Novi Gorici že več let tečejo pogovori in iskanje najugodnejše rešitve. Nenazadnje je Mestna občina Nova Gorica Univerzi v Novi Gorici  brezplačno odstopila že stavbo v Rožni Dolini, kjer ima sedež. Verjetno v Sloveniji ni občine, ki bi v visokošolske  programe in univerzo vložila toliko denarja, kot ga je Mestna občina Nova Gorica, za kar nam nikakor ni žal.

Za v naprej smo bili pripravljeni iti z odlokom na mestni svet, da bi omogočili univerzi čim cenejšnjo gradnjo. Mi smo storili vse, da bi se v Novi Gorici univerza lahko uspešno razvijala. Zdaj je na potezi Univerza v Novi Gorici.

Matej Arčon
župan