Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Bliža se odprtje letnega kina na ploščadi za novogoriško mestno hišo Nova Gorica, 22. julij 2014

DATUM OBJAVE 23. julij 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica


Na Letnem kinu Silvana Furlana v Novi Gorici na ploščadi za novogoriško mestno hišo se nam od sobote, 26. julija, do nedelje, 10. avgusta, obeta deset različnih filmskih izkušenj. Rdeča nit ostaja enaka kot minulo leto - vsak lahko najde film zase! V kino se lahko podaste sami, s prijatelji ali družino, predstavljeni bodo različni žanri in formati. Posebno mesto ima slovenska produkcija, saj verjamemo, da imamo Slovenci kvaliteten film, včasih tudi po krivem spregledan.

Otvoritveni film Zoran moj nečak Idiot, ki je prejel številne nagrade doma in v tujini, je bil posnet prav na Goriškem in odseva večkulturno dimenzijo tega prostora. Z nami bodo  člani avtorske ekipe kot gostje prvega sobotnega večera.

Letni kino Silvana Furlana v Novi Gorici se še naprej povezuje s pomembnimi filmskimi institucijami tako v Sloveniji kot širše. Šund, film z nenavadno pripovedjo, je leta 1994 na festivalu v Cannesu povzročil pravo senzacijo in mladega Tarantina v trenutku izstrelil med zvezde. Ob njegovi dvajseti obletnici vam v okviru projekta  Leto kina – Kinodvor 90 ponujamo priložnost, da si kultni film ponovno ogledate na velikem platnu. Večer nastaja v sodelovanju z mestnim kinom Kinodvor.

V duhu razvijanja filmske kulture si še posebej želimo širši publiki približati kvaliteten slovenski film. Prepustili se bomo humorju slovenske Bridgite Jones v filmu Panika, kjer nas bo v glavni vlogi očarala igralka Janja Majzelj. Kot gostja bo z nami tudi režiserka Barbara Zemljič. Koprodukcijski film Adria Blues v režiji Miroslava Mandića nas bo popeljal skozi zgodbo generacije ljudi, ki jih je zaznamoval jugoslovanski vrednostni sistem.

Posebno pozornost posvečamo mladinskemu in družinskemu filmu. Bekas je prisrčna pripoved o kurdskih bratih in njuni vztrajnosti, upanju ter sanjah o vsemogočnem Supermenu. Na programu je tudi drugi del slovenskega filma režiserja Mihe Hočevarja, Gremo mi po svoje2.  

V petek, 1. avgusta, se nam obeta zanimiva izkušnja z Damirjem Avdićem. Najprej si bomo ogledali dokumentarni film Pravi človek za kapitalizem, sledil bo njegov koncert. Z nami bo tudi režiser Dušan Moravec in direktor fotografije Matjaž Mrak.

V sodelovanju s festivalom Animateka si bomo ogledali jagodni izbor njegovih kratkih filmov.

Zaključni večer bo posvečen plesni umetnosti. Začeli bomo s kratkim filmom Trenutek vročice, v katerem bomo lahko občudovali vrhunska plesalca Nastjo Bremec  in Michala Rynia v okolju novogoriške stolpnice Eda centra. Sledila bo projekcija filma Vaje v objemu.

Vabljeni k ogledu FB profila Letnega kina

https://www.facebook.com/pages/Letni-kino-Silvana-Furlana/282609368578250#!/pages/Letni-kino-Silvana-Furlana/282609368578250?fref=ts

in FB profila Mestne občine Nova Gorica

https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica,

kjer bodo objavljene tudi morebitne odpovedi projekcij zaradi slabega vremena.

Dodatne informacije: Mateja Zorn, koordinatorka Letnega kina Silvana Furlana, tel. 041 353 261.