Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Še štirje zanimivi filmski večeri na Letnem kinu Silvana Furlana v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 06. avgust 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

Jutri, v četrtek, 7. avgusta 2014, ob 21. uri se v Novi Gorici nadaljuje Letni kino Silvana Furlana. Na sporedu bo 10 kratkih animiranih filmov zadnjega mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Pred mikrofon bo Mateja Zorn, vodja programa Letnega kina Silvana Furlana, tokrat povabila Roka Govednika, programskega sodelavca festivala.

V petek, 8. avgusta 2014, bo na filmskem platnu zaživela zgodba o generaciji ljudi, ki jih je prejšnji vrednostni sistem zaznamoval, dojemanje sprememb pa jih med seboj razlikuje, vse to v filmu Miroslava Mandića iz leta 2013 Adria Blues. Miroslav Mandić bo ta večer tudi naš gost.

Sobotni večer bo zaznamoval družinski film Bekas. Gre za prisrčno pripoved o kurdskih bratih in njuni vztrajnosti, upanju ter sanjah o vsemogočnem Supermanu.

Nedeljski, zaključni večer Letnega kina Silvana Furlana v Novi Gorici bo popolnoma prepleten s plesom.


Najprej si bomo ogledali kratki film Trenutek vročice – Nastja Bremec & Michal Rynia Svetlane Dramlić, v katerem nastopata domača vrhunska plesalca, ki sta študirala na Nizozemskem in ustanovila svojo plesno šolo v Novi Gorici.

Čaka nas pa tudi presenečenje z gostom Ivanom Gergoletom in njegovim dokumentarnim raziskovanjem življenjske poti argentinske plesalke Marie Fux.

V Novo Gorico ta večer prihaja tudi igralec filma Vaje v objemu in učitelj plesa Uroš Andič, ki nas bo za trenutek popeljal v očarljivi svet tanga.

Film Vaje v objemu metoda Pevca je ljubezenska drama, ki sooči argentinsko vročekrvnost in pregovorno slovensko togost.


Vsi filmski večeri Letnega kina Silvana Furlana se začenjajo ob 21. uri na ploščadi za novogoriško mestno hišo.
V primeru dežja so projekcije v dvorani Mestne občine Nova Gorica. 



Predstavitev napovedanih filmov:

četrtek, 7. avgust 2014, ob 21. uri

·         10 filmov za 10 let Animateke!


Program predstavlja kolaž sodobnega avtorskega kratkega animiranega filma in lepo odraža vso pestrost, ki jo animirani film v vsej svoji razsežnosti premore, od tehnik ustvarjanja do idejnih smernic. Tako so v programu risani, računalniški filmi in stop-motion animacije.

The Kiosk ,
ANETE MELECE, ŠVICA, 2013, 6'55''
But Milk Is Important,
EIRIK GRŘNMO BJŘRNSEN, ANNA MANTZARIS, NORVEŠKA, ŠVEDSKA, 2012, 11'00''
Zajec in jelen
, PÉTER VÁCZ, MADŽARSKA, 2012, 16'12''
La Testa tra le Nuvole
ROBERTO CATANI, ITALIJA, 2013, 7''50''
Boles,
ŠPELA ČADEŽ, SLOVENIJA, 2013, 12'18''
Plug & Play,
MICHAEL FREI, ŠVICA, 2013, 6'00''
Wind,
Robert LÖbel, Nemčija,  2012, 3'49''
Insolation
, Morgane le Pechon Francija, 2013, 4'35''
A girl named Elastika,
Guillaume Blanchet, Kanada, 2012, 3'30''
Papel.
Mariel Sayuno, ZDA, 2013, 2'38''

petek, 8. avgust 2014, ob 21. uri

·         Adria Blues

Miroslav Mandić, Slovenija/Hrvaška/Bosna in Hercegovina/,2013, 91'
Zgodba o generaciji ljudi, ki jih je prejšnji vrednostni sistem oblikoval, dojemanje sprememb pa jih med seboj razlikuje.


Toni Riff, rock zvezda iz osemdesetih let, ki je med vojno prišel v Slovenijo in se poročil s takratno oboževalko Sonjo, se že dve desetletji ne premakne z mrtve točke. Preživlja ga žena, telefonistka na vroči liniji, medtem ko on cele dneve igra tetris. Za konec tedna se odpravita na obalo, a Toni kmalu dojame Sonjino namero. Izhod iz depresije naj bi bil koncert, vendar se Toni gluh za vse prošnje zapre v sobo.

sobota, 9. avgust 2014, ob 21. uri

·         Bekas

Karzan Kader, Švedska / Finska / Irak, 2012, 97'
Prisrčna pripoved o kurdskih bratih in njuni vztrajnosti, upanju ter sanjah o vsemogočnem Supermanu. S humorjem začinjen film ceste, v goli, od sonca razbeljeni pokrajini, z oslom Michaelom Jacksonom na čelu.


Čistilca čevljev, starejši Dana in mlajši Zana, sta brata bekasa - brez staršev. Spita na strehah hiš, umivata se v vedrih vode in kukata skozi strešno okno v kino, kjer igra film o Supermanu iz Amerike. Odpraviti bi se morala prav tja, da bi jima Superman pomagal do boljšega življenja. Ko Danova simpatija z družino odide iz mesta, napoči čas za njuno potovanje, ki nikakor ni enostavno. Nimata spremstva odraslih, niti potnega lista, imata pa osla po imenu Michael Jackson in veliko iznajdljivosti.

nedelja, 10. avgust 2014, ob 21. uri

·         Trenutek vročice – Nastja Bremec & Michal Rynia Svetlana Dramlić, Slovenija, 2012, 13'

Portret sodobnih plesnih ustvarjalcev.
Vrhunska plesalca, ki sta študirala na Nizozemskem in svojo plesno šolo M&N DC osnovala v zgradbi Eda centra v Novi Gorici, se predstavita skozi zgodbo o celostni dinamiki dveh oseb s  prvinami sodobnega plesa, baleta in hip hopa.  

·         Vaje v objemu Metod Pevec, Slovenija, 2012, 89'

Ljubezenska drama, ki sooči argentinsko vročekrvnost in pregovorno slovensko togost.

Tjaša in Lena svoja partnerja zvabita na plesni tečaj. Moška, tipična in prava, se sprva spodobno upirata, potem pa godrnjaje pristaneta – zgolj zato, da bo v hiši mir. Vendar je v nadaljevanju prav tega vse manj …