Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Evropskem tednu mobilnosti osveščamo tudi s humorno-ozaveščevalnim filmčkom Mene vozijo drugi

DATUM OBJAVE 19. september 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

V tednu mobilnosti smo na Mestni občini Nova Gorica na FB strani in you tubu objavili humorno-ozaveščevalni filmček "Mene vozijo drugi", ki je nastal pod
okriljem društev Smehomat in Focus  z namenom promocije trajnostnih oblik mobilnosti. Takoj po objavi je filmček postal že prava uspešnica. Mestna občina Nova Gorica je izdelavo omenjenega filma naročila v okviru projekta Tradomo. Za to obliko osveščanja smo se odločili zato, ker želimo trajnostno mobilnost na ta način približati mladim in jim sporočiti, da smo lahko mobilni tudi drugače, pa še bolj zabavno je.

 

"Jaz sem kul, mene vozijo drugi!" je glavno sporočilo filmčka, ki razkriva in izniči naše, večinoma družbeno pogojene predsodke glede različnih oblik prevoza oziroma premikanj. Veliko kadrov je posnetih v Novi Gorici. Pojdite peš, usedite se na kolo, avtobus ali vlak! Ampak pozor: lahko zapadete v novo odvisnost; odvisnost od svežega zraka, fizične in mentalne kondicije, svobode, druženja in flirtanja," opozarjajo predstavniki društev Smehomat in Focus.

V glavni vlogi zdravljenega avtoholika se je odlično odrezal mlad goriški igralec Nejc Cijan, ki ga je na poti do ozdravitve odvisnosti od avtomobila v vidnejših vlogah pospremilo kar nekaj znanih obrazov: stand up komedijanta Perica Jerković in Mladen Pahović ter glasbeniki: Goga iz skupine Zmelkoow, Vanja Alič iz Zaklonišča prepeva ter znani goriški rapar Valterap.

Vabljeni k ogledu filmčka in tudi k spremljanju drugih aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Novi Gorici:

 

FB povezava

https://www.facebook.com/video.php?v=863994553610602

 

You Tube povezava:

https://www.youtube.com/watch?v=nWsRbYokQuA

 

Več informacij:

- Vanda Mezgec, koordinatorka Tedna mobilnosti na Mestni občini Nova Gorica, 051 392 873

- Marko Kumer - Murč, Društvo kvalitetnih kulturno-umetniških praks
SMEHOMAT, markomurch@gmail.com, 040 477 090

- Katarina Otrin, Focus, društvo za sonaraven razvoj, katarina@focus.si,
041 773 814