Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dve leti uspešnega delovanja novogoriške Mestne blagajne

DATUM OBJAVE 02. februar 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred dvema letoma je svoja vrata za občane prvič odprla novogoriška Mestna blagajna, v kateri je uporabnikom javnih storitev omogočeno plačevanje položnic na enem mestu in brez provizije. V dveh letih so tako v mestni blagajni zabeležili za nekaj manj kot 5 milijonov eurov vplačil, v lanskem letu pa je bilo v primerjavi z letom poprej za 573.000 eurov več vplačil, kar pomeni, da promet v mestni blagajni narašča. Že ob samem odprtju je bil odziv uporabnikov zelo pozitiven, v tem času pa se je povečalo tudi število podjetij, katerih položnice je mogoče plačevati v mestni blagajni. 

    Sredstva za postavitev in zagon mestne blagajne je zagotovila Mestna občina Nova Gorica v svojem proračunu. Samo poslovanje pa poleg mestne občine omogočajo tudi podjetja, za katera se sprejemajo plačila. Ker so pogodbe o poslovnem sodelovanju sklenjene s podjetji, ki pokrivajo širše območje Goriške regije, so tovrstna plačila omogočena tudi občanom sosednjih občin. V novogoriški mestni blagajni zdaj lahko plačujete položnice naslednjih javnih zavodov in podjetij: Adriaplin d.o.o, Javno podjetje Kenog d.o.o., Komunala Nova Gorica d.d., Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d., E3, d.o.o Nova Gorica, Kate Nova Gorica, Osnovna šola Branik, Osnovna šola Čepovan, Osnovna šola Dornberk, Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica, Osnovna šola Milojke Štrukelj Nova Gorica, Osnovna šola Solkan, Osnovna šola Šempas, Osnovna šola Kozara Nova Gorica, Vrtec Nova Gorica, Stanovanjski sklad Mestne občine Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, Dom upokojencev Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, vse krajevne skupnosti Mestne občine Nova Gorica, GEN-I, d.o.o., oe Nova Gorica, Gimnazija Nova Gorica, FerDom d.o.o., Glasbena šola Nova Gorica, Fertis d.o.o. in Center za socialno delo Nova Gorica.

    Novogoriška mestna blagajna deluje v pritličju novogoriške mestne hiše (soba 11), odprta pa je vsak dan od ponedeljka do petka, in sicer v ponedeljek, torek in četrtek med 8. in 11. uro ter med 12. in 14.30, ob sredah med 8. in 11. uro ter med 12. in 16.30, ob petkih pa med 8.00 in 12.30. Sprejema gotovinska vplačila.