Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek na Direktoratu za investicije Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede vile Rafut

DATUM OBJAVE 03. marec 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na sestanku, ki je potekal pod vodstvom Iztoka Žigona, generalnega direktorja Direktorata za investicije, so predstavniki ministrstva povedali, da so za projekt "Prenova vile Rafut" že izdelani investicijski in drugi dokumenti, in sicer: DIIP (Dokument identifikacije investicijskega projekta), konservatorski načrt, idejna zasnova, PIZ (Predinvesticijska zasnova) in IP (Investicijski program). Izdelana investicijska dokumentacija je podlaga za začetek postopka preverjanja zainteresiranosti izvedbe javno zasebnega partnerstva na trgu.

Ministrstvo bo v prvi fazi z javnim pozivom pozvalo promotorje k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno - zasebno partnerstvo za projekt: "Prenova Vile Rafut". Če se bodo pojavili interesenti,  bo ministrstvo nadaljevalo z izvedbo in sklenitvijo morebitnega javno-zasebnega partnerstva ali vodenjem drugih postopkov, katerih cilj je izvedba načrtovanega projekta.

Župan Matej Arčon je na sestanku izrazil zadovoljstvo, da ministrstvo s postopki redno seznanja tudi mestno občino in da si tako lokalna skupnost kot država skupaj prizadevata za pozitivno rešitev za vilo Rafut