Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predstavitev štirih ključnih projektov Severne Primorske pri ministru Počivalšku

DATUM OBJAVE 10. julij 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se je v vlogi predsednika Sveta regije Severne Primorske skupaj z Urošem Brežanom, županom Občine Tolmin in predstavnikom Zahodne kohezijske regije, ter mag. Almiro Pirih, direktorico Posoškega razvojnega centra, pred kratkim udeležil posveta predsednikov svetov regij pri ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku.

Namen sestanka je bila preveritev ključnih projektov regionalnega razvoja, ki bi jih lahko z usklajenim delovanjem na državni ravni hitreje uresničili. Nova finančna perspektiva je že v teku in prav bi bilo, da bi čim prej uresničili predvidene projekte. Pri tem je svojo podporo ponudil minister, ki bo prevzel vlogo povezovalca med ministrstvi, saj posamezni projekti spadajo pod različna ministrstva. Minister se zaveda pomena investicij, ki spodbujajo gospodarski razvoj. Uspešna realizacija projektov je zato zelo pomembna. Matej Arčon je ministru predstavil štiri ključne projekte, ki so bili potrjeni na Svetu regije Severne Primorske, in sicer: GOŠO- gradnjo odprtega štiripasovnega omrežja, TUS - Trajnostno urbano strategijo za mestno območje Mestne občine Nova Gorica, TNP - celostni projekt Triglavskega narodnega parka in Energetsko sanacijo stavb.