Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica sodeluje v v skupnem projektu LIFE - prilagajanje slovenskih občin na podnebne spremembe

DATUM OBJAVE 18. avgust 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica sodeluje v skupnem projektu LIFE - prilagajanje slovenskih občin na podnebne spremembe (LIFE SOS ADAPT), ki jo pripravlja Skupnost občin Slovenije. 17. avgusta 2015 je bila oddana prijava na razpis Ministrstva za okolje in prostor za pridobitev nacionalnega sofinanciranja, 15.9.2015 pa je rok za oddajo konkretizirane vloge v okviru  Programa LIFE. 

    Tudi Slovenija se sooča s problemom podnebnih sprememb, ki se kažejo v povišanju povprečnih temperatur in povečanem tveganju ekstremnih vremenskih pojavov. Občine imajo možnost povečati preventivo z ukrepi prostorskega načrtovanja, civilne zaščite, upravljanja z energijo, vodo in okoljem. Preventivno delovanje na lokalni ravni podpira tudi Evropska unija. Vsebina projektnega predloga se nanaša na: izboljšanje poznavanja, ocene in vrednotenja tveganj, povezanih s podnebnimi spremembami na lokalni ravni (vključno z inovativnimi GIS orodji in drugimi pristopi); razvoj nabora orodij in ukrepov za zmanjšanje ugotovljenih tveganj, s poudarkom na upravljanju voda; vključevanje razvitih ukrepov v občinske načrte ali strategije prilagajanja; prilagajanje prostorskega načrtovanja podnebnim spremembam; integracijo orodij in ukrepov,  usposabljanje občin in deležnikov za prilagajanje, osveščanje lokalnih odločevalcev, deležnikov na lokalni in državni ravni ter splošne javnosti o tveganjih podnebnih sprememb in prilagoditvenih ukrepih. Med občinami poleg Mestne občine Nova Gorica kot partnerji v projektu sodelujejo še Občina Ajdovščina, Občina Šempeter - Vrtojba, Občina Žalec, Občina Velenje in Občina Ptuj.