Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Okusimo Goriško v okviru Dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 10. oktober 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Dnevi slovenskega turizma, osrednji slovenski strokovni dogodek v turizmu, bodo letos potekali v začetku prihodnjega tedna, od 12. do 14. oktobra v Novi Gorici. V tem okviru se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov, kot so Plenarni del Dnevov slovenskega turizma s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu, 62. Gostinsko turistični zbor, prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna in 18. Slovenski turistični forum.

Mestna občina Nova Gorica, Turistična zveza TIC Nova Gorica, Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica in Hit d.d. pripravljajo v okviru tega dogajanja POD ARKADAMI NOVOGORIŠKE MESTNE HIŠE v torek, 13. oktobra 2015, predstavitev domače ponudbe z naslovom OKUSIMO GORIŠKO. Kulinarični dogodek bo namenjen širši javnosti. Na njem se bodo predstavili različni goriški ponudniki. Med 10. in 16. uro bodo potekale predstavitve, pokušine, prodaja lokalnih izdelkov ter ponudba nekaterih turističnih društev. Med 17. in 22. uro pa se bodo na stojnicah predstavili goriški gostinci in vinarji. Za dobro vzdušje bo poskrbel ansambel Suhu cvetje.

Z dogodkom želijo organizatorji vsem gostom in obiskovalcem Dnevov slovenskega turizma predstaviti bogato in raznoliko goriško gostinsko in turistično ponudbo. Med trinajstimi sekcijami Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica je zelo aktivna tudi gostinska sekcija, v kateri so združeni gostinci in živilci. Kot izpostavlja mag. Boža Loverčič Špacapan, direktorica OOZ Nova Gorica, je dogodek Okusimo Goriško dobra priložnost za promocijo, saj se bodo lokalni ponudniki hrane, vin in domačih proizvodov lahko predstavili širši javnosti in obiskovalcem: " V našem prostoru se lahko pohvalimo z  odličnimi gostilnami, vrhunskimi vinarji in ponudniki domačih proizvodov. Dogodek je vsekakor priložnost, da v prijetnem vzdušju poskusimo njihove dobrote na enem mestu." Na dogodku Okusimo Goriško se bodo tako predstavili naslednji ponudniki: Posestvo Berce, Čajnica in kavarnica, Domačija Lisjak 1956, Turistično društvo Prvačina Vinarji iz Prvačine, Predelava mesa Tomaž Faganel, Vina Colja, kmetija Hubjani, Turistično društvo Nova Gorica, gostilna Metulj, kmetija Blaževi, Peloz, Potencial - inštitut za revitalizacijo podeželja, Diskont sadja in zelenjave Polavček, Zeliščni center Grgarske Ravne, Trgovina Zala & Pepe, kmetija pri Štampu, Sirarnica Karmen kmetija Pr'Lukčevih, kmetija Pipan, Pizzerija Frnažar, Klet Sončni Škol, gostilna s prenočišči Winkler, Vina Bizjak, Ošterija Žogica, Vina Ferjančič, Mama restavracija in vinoteka, Vina Deple, domačija Čebron, restavracija Grad Kromberk, Vinska klet Lepa Vida, gostilna Bric, Vina Slavček, gostilna Makorič, Vina Guštin, Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, Vina Zgonik in Fundacija poti miru v Posočju. 

Mestna občina Nova Gorica je že v lanskem letu v Novi Gorici uspešno sodelovala pri izvedbi Slovenske turistične borze (SIW), ki je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Takrat je župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon izpostavil pomen tovrstnih dogodkov kot izjemno priložnost za Goriško, da se predstavi svetu. Letošnji Dnevi slovenskega turizma pa so priložnost za razmislek o prihodnji strategiji slovenskega turizma s poudarkom na lokalni in specifični turistično gostinski ponudbi. Ob tem župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon poudarja: " Prihodnost turizma je  v povezovanju in skupnemu trženju in promociji. Vsi skupaj bi se morali zavedati, da tvorimo enotno destinacijo, ki je izjemno raznolika in bogata ter odgovarja potrebam različnih gostov. Izjemno vesel sem, da letošnji Dnevi slovenskega turizma potekajo prav v Novi Gorici, zato bomo gostom in obiskovalcem prav posebej z dogodkom Okusimo Goriško predstavili domačo ponudbo. Da je povezovanje prava pot do uspeha, potrjujejo tudi skupni nastopi pri organizaciji odmevnejših dogodkov in predstavitvah na sejmih."

Vabilo na dogodek Okusimo Goriško najdete v prilogi:

OKUSIMO GORIŠKO - vabilo.jpg