Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Informacija o obisku bivšega predsednika Republike Slovenije Milana Kučana in bivšega predsednika Republike Hrvaške Stjepana Mesića na Goriškem

DATUM OBJAVE 21. oktober 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Društvo prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana je v začetku letošnjega poletja  v Zagrebu podpisalo memorandum o sodelovanju s hrvaškim Društvom prijateljstva z Azerbajdžanom. Pri podpisu je bil navzoč bivši predsednik Republike Hrvaške Stjepan Mesić, ki je ob tej priložnosti izrazil željo, da bi se rad v družbi obeh bivših slovenskih predsednikov poklonil azerbajdžanskemu narodnemu heroju Mehdiju  Huseynzadeju - Mihajlu in obiskal kraje, v katerih je heroj deloval kot  partizanski diverzant IX. korpusa. Predstavniki  Društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana so pobudo z veseljem sprejeli.

    Tako danes, v sredo, 21. oktobra 2015, na Goriško prihajata bivši predsednik Republike Slovenije Milan Kučan in bivši predsednik Republike Hrvaške Stjepan Mesić. Bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je opravičil zaradi nujne službene poti. Na obisku bosta prisotna tudi veleposlanika Republike Azerbajdžan z Dunaja in Zagreba, podpredsednik Koordinacije hrvaških društev prijateljstva Andrija Karafilipović in predstavniki Hrvaško-slovenskega društva prijateljstva. Današnje srečanje je posvečeno skupnemu ohranjanju spomina na Mehdija Huseynzadeja-Mihajla in prijateljskim stikom med državami.

    PROGRAM OBISKAŽupan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon bo goste pozdravil ob 10. uri pred domom krajevne skupnosti in muzejem v Šempasu, sledil bo ogled spominske sobe, posvečene Mehdiju Huseynzadeju- Mihajlu. Ob 12. 30 bodo gostje obiskali grobnico v Čepovanu, kjer je pokopan Mehdi Huseynzade - Mihajlo. Ob 14.30 bo sledil še obisk Trnovega in tamkajšnjega spominskega parka, posvečenega  padlim pripadnikom IX. korpusa in drugim žrtvam okupatorja na tem območju.