Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje sadovnjaka od Podružnični šoli Ledine v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 13. november 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

V prijetnem jesenskem jutru in otroškem vrvežu sta danes dopoldan župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in ravnatelj OŠ Milojke Štrukelj Janez Kobe odprla sadovnjak ob Podružnični šoli Ledine v Novi Gorici, ki so se ga zelo razveselili otroci. V prihodnje bodo lahko uživali v senci sadnih dreves in obirali zrele sadeže. Zato so se še posebej potrudili in za slovesen dogodek skupaj z učiteljicami pripravili prisrčen program s plesom, petjem in recitacijami. Otroke je nagovorila tudi Ana Žerjal, aktivistka na področju zelenega dogajanja v mestu, ki jim je predstavila posajena drevesa in jih prosila, naj lepo skrbijo zanje.

            Mestna občina Nova Gorica je prispevala sredstva za izkop sadilnih jam in zasaditev dreves z oporo v višini  597,80 evrov.  Zasajenih je bilo šest sadik sadnega drevja (češnja, hruška, jablana, kaki, skorš, nešplja), ki jih je podarilo podjetje Markacija d.o.o. iz Nove Gorice. Sadike so bile sprva del podobe prizorišč na poletnem dogajanju mestne občine, zdaj pa so zasajena v sadovnjak.

            Letošnje dogajanje v Mestni občini Nova Gorica sta med drugim zaznamovala priprava Trajnostne urbane strategije za mestno območje Nove Gorice in posvečanje zelenim  vsebinam. Odgovore na področju samooskrbe, ponovne uporabe in zelenih površin v mestu smo iskali tudi v okviru poletnega dogajanja Mestne občine Nova Gorica. Eden od pobudnikov tega zelenega gibanja je bil Simon Bizjak iz podjetja Markacija, ki je žal letos veliko prezgodaj preminil. Njegova ideja je bila, da bi v mestu zasadili sadovnjak, v katerem bi ljudje lahko prosto nabirali plodove. Odprtje sadovnjaka je eden od prvih korakov, da bi uresničili njegovo zamisel. V mestni upravi si želimo, kot je na današnjem dogodku poudaril župan Matej Arčon, da bi v prihodnje v našem mestu zrasel še kakšen sadovnjak v veselje meščanov in vseh ostalih obiskovalcev mesta.