Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Še danes in jutri knjižni sejem, v soboto začetek novoletnega sejma v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 17. december 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru novoletnih prireditev Mestne občine Nova Gorica "Stopimo skupaj v novo leto 2016"  v organizaciji Društva humanistov Goriške na Bevkovem trgu v Novi Gorici poteka knjižni sejem z naslovom Knjige pod jelkami. Obiskovalci sejma lahko izbirajo v raznoliki ponudbi založb, in sicer: Animateka, Beletrina, Buča, Družina, Karantanija, Mladinska knjiga, Mohorjeva družba, Sanje, Sophia, Stripburger, ZRC, Založba *cf in  druge.

 

            Danes, v četrtek, 17. decembra, bo v okviru spremljevalnega programa knjižnega sejma v kavarni Rusjan v Eda centru otroški program z Ano Žerjal in kačo Kačurdo, ki se zbudi iz spanja in nikakor ne more zaspati. Ob 19.30 bo prav tako v kavarni Eda centra sledil pogovor s kolumnistom Mladine  Miho Blažičem-N'Toko in kolumnistom Siola Luko Lisjakom Gabrijelčičem, ki ga bo povezoval Blaž Kosovel. (Prvotno napovedan pogovor z Ervinom Hladnikom Milharčičem je odpovedan zaradi nujne službene poti.) V petek, 18. decembra, ob 18. uri bo v kavarni Eda centra predstavitev stripov o Almi Karlin, Zverinicah iz Rezije in Pijanem zajcu založbe Stripburger. Avtorji bodo predstavili svoje novosti, izdane pri edini slovenski specializirani založbi za strip, Stripburger. Marijan Pušavec in Jakob Klemenčič bosta predstavila pravkar izdani strip “Alma M. Karlin, svetovljanka iz province”, ki prinaša zgodbo prve ženske na svetu, ki je sama prepotovala svet, prvič v stripovskem formatu. David Kranjčan pa bo predstavil svoj novi strip “Pijani zajec” in prejšnjega, v katerem v stripovski obliki nastopajo tudi “Zverinice iz Rezije”. Knjižni sejem se bo v petek, 18. decembra, na Bevkovem trgu ob 21. uri zaključil s koncertom Tinkare Kovač in učenci Glasbene šole Nova Gorica.

 

            V soboto, 19. decembra, se bo na Bevkovem trgu začel božično-novoletni sejem, ki bo vse do torka, 29. decembra, vsak dan med 9. in 19. uro, ponujal izdelke domače in umetnostne obrti, domače pridelke in tipično slovensko kulinariko. Za pripravo sejma so poskrbeli v Krajevni skupnosti Nova Gorica. Prav tako v soboto, 19. decembra, bo med 10. in 16. uro na Bevkovem trgu potekala umetniška tržnica GO ART. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po umetniški tržnici s pestrim spremljevalnim programom za velike in male obiskovalce. Snovalci GO ART-a pravijo: "Ker razmišljajmo in kupujemo pametno, ročno narejeno, trajnostno naravnano in lokalno!"

 

            Ta dan, sobota, 19. decembra, bo obarvan tudi športno, med 10. in 20. uro se bo v organizaciji Rotary kluba Nova Gorica odvijal dobrodelni tek ekip GORICATLON 2015. To je dvanajst urna tekaška prireditev, na kateri sodelujejo ekipe, ki jih sestavlja do dvanajst tekačev. Start bo pred novogoriško mestno hišo. Krožna tekaška progra bo dolga približno 1 km in bo speljana po pločnikih in parkih Nove Gorice. Vsak tekač bo tekel približno eno uro, nato bo predal štafeto naslednjemu. Ekipe bodo za vsak pretečen krog prispevale v dobrodelni sklad. Zbrana sredstva bodo namenjena Varstvenemu delovnemu centru Nova Gorica. Informacije in prijave na www.goricatlon.si.

 

            V nedeljo, 20. decembra, bo ob 17. uri na Bevkovem trgu koncert Vladimirja Čadeža (tenor) in vokalne skupine Singgirls pod vodstvom zborovodkinje Mojce Maver Podberšič. Za klavirsko spremljavo bo poskrbel Anže Vrabec. Izvajali bodoo pretežno zborovski božični program  s solo tenorjem ter znane gospel uspešnice v božičnem stilu.