Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Matej Arčon s prizadevanji za nadaljnje uspešno sodelovanje z globalno skupino Mahle

DATUM OBJAVE 21. januar 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Po današnjem podpisu memoranduma o sodelovanju med družbo Mahle in Šolskim centrom Nova Gorica je župan Matej Arčon predstavnike globalne skupine Mahle pod vodstvom člana uprave Wilhelma Emperhoffa in predstavnike vodstva družbe Mahle Letrika d.o.o. z generalnim direktorjem Edvinom Severjem na čelu sprejel v Zeleni dvorani novogoriške mestne hiše. Na sprejemu, ki so se ga udeležili tudi župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk, direktor Šolskega centra Nova Gorica Egon Pipan in vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra Nova Gorica Adrijana Hodak, je predstavnike družbe Mahle seznanil z gospodarstvom v Goriški regiji, povezovanjem s sosednjo Gorico in aktivnostmi Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO.

Na sprejemu je poudaril pomen dobrega sodelovanje z Nemčijo, v okviru katerega velja, kot je poudaril, kot uspešno zgodbo izpostaviti prihod globalne skupine Mahle na Goriško. Poudaril je pomen korektnega sodelovanja v korist tako poslovanja same skupine, znotraj katere deluje Mahle Letrika, kot tudi številnih lokalnih prebivalcev, ki so zaposleni v Mahle Letrika. Skupaj s županom sosednje Občine Šempeter - Vrtojba Milanom Turkom sta izrazila podporo lokalnih skupnosti. Matej Arčon je posebej izpostavil uspešno delovanje Medpodjetniškega izobraževalnega centra Nova Gorica in izrazil željo po uspešnem uresničevanju podpisanega memuranduma med Šolskim centrom Nova Gorica in skupino Mahle. Ob tem je izpostavil pomen prizadevanja nemške veleposlanice v Sloveniji dr. Anne Elisabeth Prinz, ki je veliko pripomogla k dobremu sodelovanju tako med državama kot tudi na nivoju Goriške regije.