Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Matej Arčon se udeležuje Transportno-logistične konference v Bruslju

DATUM OBJAVE 02. marec 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se danes skupaj z županom Občine Gorica (I) Ettorejem Romolijem in županom Občine Šempeter-Vrtojba Milanom Turkom mudi v Bruslju na Transportno-logistični konferenci. Konference se udeležuje tudi direktorica EZTS GO Sandra Sodini, ki bo udeležencem predstavila tretji strateški projekt  Evropskega združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO. Gre za projekt  železniškega vozlišča med Gorico, Novo Gorico in Šempetrom-Vrtojbo, ki je vključen na seznam 15-ih najpomembnejših evropskih manjkajočih povezav. S predstavitvijo projekta želijo predstavniki EZTS GO vzbuditi zanimanje pri potencialnih vlagateljih.
    Župani se bodo v Bruslju srečali tudi s predstavniki različnih direktoratov Evropske komisije z namenom predstavitve finančno zahtevnejših in pomembnejših vsebin za razvoj tega območja, in sicer zlasti na področju priprave koncepta pametne skupnosti, učinkovite rabe virov, iskanja inovativnih rešitev na področju mobilnosti in odvodnje. Posebej si bodo prizadevali predstaviti območje urbanega somestja na Goriškem.
    Gre za celodnevni dogodek, ki poteka v prostorih Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri EU v Bruslju. Glavna govornika na dogodku sta Violeta Bulc, komisarka za mobilnost in promet, ter Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo RS. Na dogodku sodelujejo pomembni deležniki odločanja s področja transporta in logistike v EU oziroma Evropski komisiji, nekateri ministri iz naše regije ter drugi pomembni evropski akterji z omenjenega področja.