Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Posvet o osnutku Programskega dokumenta na področju terciarnega izobraževanja na Goriškem

DATUM OBJAVE 15. april 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Z namenom pregleda stanja na tem področju, učinkov izvajanja programov ter predlogov ukrepov za nadaljnji razvoj je župan Mestne občine Nova Gorica imenoval Komisijo za pripravo programa razvoja visokega šolstva v Mestni občini Nova Gorica.

Komisija je k oblikovanju predloga programa pristopila na osnovi številnih razgovorov z izvajalci terciarnega izobraževanja v lokalnem okolju, gospodarstveniki, predstavniki raznih organizacij in zavodov ter drugimi, ki se pri svojem delu srečujejo in povezujejo s terciarnim izobraževanjem. Komisija je izvedla tudi dve raziskavi, in sicer o odnosu med izobraževalnimi ustanovami in lokalno skupnostjo v Mestni občini Nova Gorica ter o bivanju študentov. 

Komisija želi v trenutni fazi svoje delo izpostaviti presoji, kritiki in predlogom vseh doslej vključenih deležnikov in druge zainteresirane javnosti. Na posvetu se bomo osredotočili na osnutek Programskega dokumenta na področju terciarnega izobraževanja na Goriškem, ki terciarno izobraževanje, raziskovanje in inovacije skuša uvrstiti med strateške prioritete v Mestni občini Nova Gorica oz. na Goriškem in ga prepleta s širšimi razvojnimi potenciali ter smermi razvoja regije.

Posvet bo v sredo, 20. aprila 2016, ob 17.00 uri v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra - MIC na Cankarjevi ulici 10 v Novi Gorici,  učilnici N3-11 in N3-12 (3. nadstropje).