Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Novi Gorici bo potekalo 2. zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Furlanija-Julijska krajina

DATUM OBJAVE 09. maj 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici bo v torek, 10. maja 2016, potekalo 2. Zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Furlanija-Julijska krajina (FJK), ki ga bosta vodila minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec in predsednica dežele Furlanije-Julijske krajine Debora Serracchiani.

Prvo zasedanje skupnega odbora, naslednika nekdanje Mešane komisije za obravnavo skupnih razvojnih vprašanj med Republiko Slovenijo in FJK, ki ponovno vzpostavlja medresorski dialog na področjih skupnega interesa med Republiko Slovenijo in Avtonomno deželo Furlanijo-Julijsko krajino, je potekalo aprila 2015 v Trstu.

Za Slovenijo so dobri prijateljski odnosi s sosednjo deželo FJK posebnega pomena, tako zaradi utrjevanja prijateljskih odnosov, kot tudi povezovanja v skupnem prostoru s FJK na področju gospodarskih, kulturnih in drugih družbenih odnosov ter sodelovanja na področju izobraževanja, znanosti, varovanja skupnega okolja, povezovanja skupnih projektov in drugih področjih. Poleg tega je sodelovanje na regionalni ravni močan element za utrjevanje vezi z Italijo, skupno članstvo v Evropski uniji pa odpira dodatne možnosti za sodelovanje. Močno vez med obema državama predstavlja obstoj manjšin na obeh straneh meje. Odnosi med sosednjima državama se najbolj izkazujejo prav na regionalni ravni, kjer obstaja močna volja za poglobitev odnosov na obeh straneh.  

Skupni odbor omogoča boljšo in učinkovitejšo koordinacijo sodelovanja na različnih področjih skupnega interesa. Predstavlja dodatni kanal komunikacije in omogoča boljši pregled nad sodelovanjem in stiki med predstavniki slovenskih ministrstev in predstavniki deželne vlade FJK.
Pred plenarnim zasedanjem bo potekalo tudi bilateralno srečanje ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca in predsednice dežele Debore Serracchiani.