Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica sodeluje v partnerskem projektu BlueWin v okviru programa Evropa za državljane, srečanje partnerskih mest

DATUM OBJAVE 13. maj 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica sodeluje v projektu BlueWin, katerega glavni cilj je izmenjava dobrih praks s področja upravljanja in varstva rečnih ter obalnih območij. Projekt sodi v program Evropa za državljane, ki spodbuja aktivno udeležbo državljanov ter njihovo povezovanje in reševanje skupnih vprašanj. V okviru projekta se prav te dni v Zadru mudijo naši dijaki, ki skupaj z vrstniki razvijajo projekte s področja varstva okolja in vodnih ekosistemov.

Glavni partner projekta BlueWin je Občina Zadar, projektni partnerji pa so poleg Mestne občine Nova Gorica tudi Občina Inverness/The Highlands Council (VB), Občina Dubrovnik in Občina Gorica. Kot pridruženi partnerji pa pri projektu sodelujejo "University of the Highlands and Islands" (VB), Univerza v Dubrovniku in Univerza v Zadru. Osrednje aktivnosti projekta BlueWin se bodo odvijale v okviru enotedenske izmenjave, ki poteka od 12. do 17. maja v Zadru. Mestno občino Nova Gorica na Hrvaškem zastopa šest profesorjev in sedeminpetdeset dijakov naravovarstvene ter kmetijsko-podjetniške smeri Biotehniške šole iz Nove Gorice pod vodstvom prostovoljke Petre Makorič, študentke Fakultete za znanosti o okolju na Univerzi v Novi Gorici, ki se aktivno ukvarja z vsebinami projekta.

Udeleženci bodo v sklopu predvidenega programa aktivnosti sodelovali na delavnicah, izmenjali si bodo dobre prakse in razvijali projekte s področja varstva okolja in vodnih ekosistemov. Sodelovali bodo v čistilnih akcijah in obiskali Kornate kot primer tamkajšnjega varstva vodnega ekosistema. Naučili se bodo prevzeti vlogo promotorjev odgovorne rabe naravnih virov oziroma ekosistemov in vzpostavili temelje za njihovo družbeno in okoljsko odgovorno upravljanje. Dobre prakse, ki se jih bodo naučili v okviru izmenjave, bodo služile kot odlična podlaga za prenos v domače okolje.