Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začetek poletnih prireditev v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 20. junij 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Nastop Glasbene šole Nova Gorica si bo jutri mogoče ogledati ob 15. uri na Bevkovem trgu, istočasno bodo v počastitev visokega jubileja zaigrali orkestri vseh 63 javnih glasbenih šol po vsej Sloveniji. Ob 21. uri pa bosta prav tako na Bevkovem trgu Goriški pihalni orkester in Pihalni orkester Vogrsko s pevci solisti izvajala priredbe skladb svetovno priznanih glasbenikov (Toto, Frank Sinatra, Phil Collins, Ray Charles, Celia Cruz in drugih).

Uradno odprtje poletnega dogajanja na Poletni sceni, ploščadi za novogoriško mestno hišo, pa bo v soboto, 25. junija, na dan državnosti. Večer bosta ob 20. uri uvedla DJ Loukas in akustični pozdrav Rudija Bučarja, za vrhunec pa bo poskrbela slovensko - hrvaška skupina Lollobrigida.  
Mladi goriški ustvarjalci, ki se podpisujejo pod ekipo WonderLab in ki so opremili prizorišče letošnje Poletne scene, pa za odprtje pripravljajo nepozabno digitalno-vizualno presenečenje.

Dogajanje se bo nadaljevalo v nedeljo, 26. junija, ob 21. uri na Poletni sceni s koncertom treh generacij družine Čadež: Danila, Vladimirja in Davida, ki bodo skupaj zapeli največje uspešnice Slovenskega okteta in številne zimzelene melodije. Na klavirju jih bo spremljala pianistka Natalija Šaver.

V ponedeljek, 27. junija, se bomo ob 21. uri na potopisnem večeru v družbi Tamare Leskovar zapeljali S kolesom po Sloveniji, v torek, 28. junija, pa bomo prav tako ob 21. uri priča vrhunskemu glasbenemu spektaklu, za katerega bo poskrbela največja evropska Queen Tribute skupina iz Srbije Queen Real Tribute. Z glasbeno izvedbo in odličnimi kostumi osvaja številne odre po svetu.

Bevkov trg bo tudi letos prizorišče Mednarodnega srečanja saksofonistov, ki letos praznuje 20. jubilej. V sredo, 29. junija, ob 21. uri nam bodo z glasbeno poslastico na Bevkovem trgu postregli Big Band NOVA pod taktirko trobentača Damijana Valentinuzzija. Ob 22.30 pa se bo dogajanje nadaljevalo na Poletni sceni na ploščadi za novogoriško mestno hišo, kjer bo z improviziranim ustvarjanjem domiselnih in zabavnih gledaliških prizorov nastopila skupina mladih Novogoričanov z imenom Dženny Improteam.

Vstop na vse dogodke Poletne scene je prost.

Nadaljujemo že v četrtek, 30. junija.... Več na www.dogodki-novagorica.si in na FB Mestne občine Nova Gorica.