Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Startup izziv za učitelje prvič tudi v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 11. avgust 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

V podjetniških znanjih in veščinah se bodo na tridnevni delavnici kalili učitelji, profesorji, vodstva osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih institucij. Pobudnik in organizator dogodka je Primorski tehnološki park, ki si prizadeva, da bi pedagoške delavce s pomočjo osebne izkušnje ustrezno usposobili za pomoč mladim pri razvijanju podjetniških idej in njihovi implementaciji. Skupaj z Mestno občino Nova Gorica, ki je pobudo podprla, sta k sodelovanju pritegnila SPIRIT Slovenija, javno agencijo in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki sta tako kot lani tovrstne dogodke sprva načrtovala zgolj v Ljubljani in Mariboru. Startup izziv za učitelje bo potekal od 23. do 25. avgusta, med 8. in 16. uro, v veliki dvorani v pritličju novogoriške mestne hiše.

Na Startup izzivu bodo udeleženci razvijali konkretno podjetniško idejo pod strokovnim vodstvom mentorjev in z uporabo sodobnih orodij in pripomočkov za razvoj ideje v podjetniške zgodbe. Pridobljena znanja bodo učiteljem in profesorjem služila tudi za izvedbo podjetniških vsebin v sklopu interesnih dejavnosti, krožkov s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah ter pri pripravi učencev na vseslovensko tekmovanje POPRI za najboljše podjetniške ideje mladih (www.popri.si).

Dogodek moderirata Mitja Mikuž, vodja podjetniških programov v Primorskem tehnološkem parku in član komisije nacionalnega tekmovanja Start:up leta (2015-2016), in mag. Lojze Bertoncelj, iz podjetja 30Lean, mentor podjetnosti in podjetništva v večjih organizacijah, podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in šolah ter moderator več kot 10 startup vikendov po Sloveniji in tujini. Moderatorjema se bo pridružilo še pet strokovnih in pedagoških mentorjev. Startup izziv bodo sklenile predstavitve podjetniških idej učiteljev v četrtek, 25. avgusta, ob 14. uri. Svoje ideje bodo predstavili pred petčlansko strokovno komisijo in zainteresirano javnostjo.

Vikende podjetnosti za učitelje, profesorje in vodstva šol sta SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo organizirala že v lanskem letu v Ljubljani in Mariboru. "Odziv in vtisi več kot 100 učiteljev in ravnateljev, ki so se izobraževanja udeležili, so bili navdihujoči. Ko pa smo poizvedovali, koliko učiteljev iz Goriške regije je izkoristilo to priložnost, smo žal ugotovili, da zgolj dva iz srednjih in nihče iz osnovnih šol. Ravnatelji in učitelji, pri katerih smo spraševali o razlogih, so nam povedali, da bi jih takšno izobraževanje zelo zanimalo, če bi potekalo v regiji. Tako smo s skupnimi močmi javno agencijo SPIRIT Slovenija prepričali, da pristopi k sodelovanju pri organizaciji izobraževanja v Novi Gorici," pove Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka.

Pedagoški delavci se na izobraževanje lahko prijavijo preko spletnega obrazca na spletni strani Primorskega tehnološkega parka ali javne agencije SPIRIT. Udeležba na Startup izzivu je brezplačna. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o strokovnem usposabljanju delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki se vrednoti z ustreznim številom točk.

• • • • •

Več informacij:

Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka, tanja.kozuh@primorski-tp.si, T:05 393 24 50, M: 041 577 210

Sanja Gorjan, sanja.gorjan@primorski-tp.si, T: 05 393 24 58, M: 031 331 778

Prijave:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKD1iPYa0O5sWA0bY-fjtexB5Tmp54BGCTLQJz8SpAGKyc4Q/viewform?c=0&w=1

Delavnica je javno objavljena na: