Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pogovori o možnostih sodelovanja s Kitajci na področju visokega šolstva

DATUM OBJAVE 22. september 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se je danes na povabilo Javne agencije SPIRIT Slovenija v Ajdovščini udeležil srečanja z kitajsko delegacijo iz mesta Ningbo, ki so jo sestavljali tako predstavniki mestne uprave kot predstavniki gospodarstva. Župan se je z rektorjem Univerze v Novi Gorici dr. Danilom Zavrtanikom in prorektorjem za raziskave in umetnost dr. Gvidom Bratino ter Tanjo Drobnič, predstavnico  SPIRIT-a Slovenija, sestal z Yuanom Kehua, ekonomskim in komercialnim svetovalcem, Xujem Jianhu, namestnikom direktorja trgovinske zbornice ter z dvema predstavnikoma tamkajšnjih visokotehnoloških podjetij. Pogovarjali so se o možnostih sodelovanja na področju visokega šolstva ter izgradnje univerzitetnega kampusa na goriškem območju.

    Xu Jianhua je sogovornike povabil na "CEEC Investment and Trade Expo 2017", kjer bo Slovenija v velikem nacionalnem paviljonu predstavila svoje investicijske projekte in predloge za poslovno povezovanje s partnerji iz držav Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske, predvsem s področja visokih tehnologij, inovativnih produktov in storitev ter njihovega prenosa v gospodarstvo omenjenih držav. Na sestanku je bilo dogovorjeno, da se bo pripravila pisna pobuda z natančno opredeljenim predlogom za sodelovanje, ki ji bo kasneje sledilo pismo o nameri.

    Ningbo je pomembno kitajsko gospodarsko središče in prometno spletišče ter eno od prvih messt, ki se je hitro razvijalo pod okriljem državnega planiranja na Kitajskem. Gostom so bili na skupnem zasedanju vseh udeležencev predstavljeni večji strateški projekti Severne Primorske, predstavila pa so se jim tudi nekatera lokalna podjetja, ki so zainteresirana za sodelovanje s Kitajsko. Po zaključenem srečanju si je kitajska delegacija ogledala še podjetje Pipistrel, Logistični center v Vrtojbi in nadaljevala delovni dan v Občini Koper.