Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

2. in 3. mesto za filma mladih ustvarjalcev Ustanove Silvana Furlana na 52. srečanju najmlajših filmskih ustvarjalcev Slovenije

DATUM OBJAVE 14. oktober 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ob podpori Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju s Kinoateljejem je Ustanova Silvana Furlana konec avgusta letos v Novi Gorici organizirala 5. Mednarodni mladinski filmski tabor. Udeležila se ga je pisana druščina dvaindvajsetih udeležencev, starih med dvanajst in šestnajst let,  iz Slovenije, Italije in Poljske. Na različnih prizoriščih v Novi Gorici so snemali kratke filme pod vodstvom filmskih mentorjev:  Darka Sinka, Mateje Zorn, Kaje Trkman, Matjaža Ščurka, Urbana Koširja, Giulia de Paolisa in Eve Kraljič. Uvodno predavanje na taboru pa je prispeval priznani režiser in scenarist Miroslav Mandić.
       
Ustanova Silvana Furlana je štiri filme, ki so nastali na taboru, prijavila na 52. srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev Slovenije. Na včerajšnji podelitvi v Izoli je organizator, Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije (JSKD), razglasil najboljše filme.  Filma "ON line OFF life" in "sounds.", ki so ju posneli mladi filmski ustvarjalci Ustanove Silvana Furlana, sta med 46 izbranimi filmi osvojila odlično 2. in 3. mesto. V ožji izbor 16 filmov pa sta se uvrstila tudi filma "Roža" in "Nova Gorica za Poljaka novica", prav tako nastala v času mednarodnega filmskega tabora. Za selekcijo vseh prijavljenih filmov na srečanju je poskrbel režiser Matija Miličinski, ožji izbor 16 filmov pa je ocenjevala režija v sestavi: Eka Vogelnik, Marko Sajko in Amir Muratović.  Mestna občina Nova Gorica čestita mladim ustvarjalcem in njihovim mentorjem in si bo še naprej prizadevala za širjenje filmske kulture na Goriškem.


Filma "ON line OFF life" in "sounds." si lahko ogledate na spodnji povezavi:

ON line OFF life
https://www.youtube.com/watch?v=9h2d5xXtFgg

Ekipa: Timen Križnič, Žan Gal Rožer, Stefano Coren, Peter Tull, Nicolo Sibau
Mentorji: Matjaž Ščurek, Giulio de Paolis, Eva Kraljič


"sounds."
https://www.youtube.com/watch?v=3mVNqtPgGcw

Ekipa: Danijel Bukovec, Jan Devetak, Alexander Faganel

Mentorici: Kaja Trkman in Maja Usico