Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tretje mesto članic ŠK Twist na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu v ameriškem Orlandu

DATUM OBJAVE 10. maj 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je danes v novogoriški mestni hiši sprejel članice slovenske reprezentance in Športnega kluba Twist Nova Gorica, ki so na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu v ameriškem Orlandu konec aprila osvojile tretje mesto. Župan je izrazil veselje nad izjemnim uspehom goriških deklet in povedal, da rezultati odražajo strokovno delo trenerjev, ljubezen do tega športa in veliko podporo staršev. Vsem je čestital in zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.

Dekleta iz ŠK Twist so postala del slovenske reprezentance v cheerleadingu in cheer plesu v letošnjem letu. Slovenija je tekmovala v štirih kategorijah, dekleta iz ŠD Twist iz Nove Gorice pa so nastopala v treh kategorijah, in sicer:
   - Članska dekliška skupina 5. nivo (senior all girl elite) je osvojila 3. mesto. Ekipo so iz ŠK Twist sestavljale Ana Janko, Tana Prinčič, Vesna Božič, Nika Fortin, Pia Podobnik, Taja Podobnik, Katarina Čubej, Anja Zavrtanik, Špela Slejko, Tajda Leban, Neža Rokavec, Kristi Mikulin, Lara Žarkovič, Kristin Šuligoj, Nika Skrt, Bojana Ristič in Lina Ivana Benedetič. Trenerka ekipe: Nika Kogoj (pomočniki vsi ŠK Twist : Matjaž Gerbec, Lina Kogoj, Andrej Nedeljković in Jaka Rijavec)
   - Članska freestyle pom skupina je osvojila 4. mesto. Skupino je sestavljalo 17 deklet, od tega 4 dekleta iz ŠK Twist: Nastja Lakner, Nina Srebrnič, Zala Taljat, Urša Furlan in trenerka Sausan Julević.
   - Članski cheer hip hop par je osvojil 6. mesto: Nastja Lakner in Nina Klinec, trenerka Danijela Nedeljković (ŠK Twist)

Kot so predstavniki ŠK Twist poudarili na sprejemu, so vsi trije rezultati za Slovenijo zgodovinski, saj se je prvič  v omenjenih kategorijah uvrstila tako visoko. Članska freestyle skupina je bila s 4. mestom tudi najboljša evropska reprezentanca. Plesni par pa se je prvič prebil v finale, poleg tega pa je prvi par na svetu, ki se je v finale uvrstil kot dekliški par. Povedali so še, da sta v ekipi pomembna ekipni duh in medsebojno sodelovanje članov ekipe.

 

Foto: Mateja Pelikan