Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Člani novogoriškega Zavoda AŽMURK predstavili svoje aktivnosti in kulturno-umetniško udejstvovanje

DATUM OBJAVE 16. maj 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je v ponedeljek, 15. maja 2017, sprejel člane novogoriškega Zavoda Ažmurk, ki so na nedavnem 3. mednarodnem festivalu odrske umetnosti za ranljive skupine Integra v Kranju uspešno nastopili s kratko gledališko predstavo Luknja. Na festivalskem odru so se izmenjale skupine nastopajočih iz Slovaške, Poljske in Slovenije. Pri občinstvu je predstava naletela na dober odziv, člani Ažmurka pa so ponovno dokazali, da so ustvarjalni in izvirni. Zavod Ažmurk je bil ustanovljen z namenom spodbujanja in izvajanja kulturnih dejavnosti, s posebnim poudarkom na vključevanju ranljivih družbenih skupin, kot so invalidi in starostniki. Ob ustvarjalnih dejavnostih spodbujajo tudi medsebojno sodelovanje in posameznikom poleg osebne rasti lajšajo vključevanje v družbo. V sklopu zavoda redno potekajo dejavnosti na področju fotografije, videa in literature, vključujejo pa se tudi v projekte na gledališkem, glasbenem, slikarskem, multimedijskem in drugih kulturno-umetniških področjih. Kratko gledališko igro Luknja je spisal in režiral Aleksander Grum, v njej pa nastopajo: Andrea Pahor, Darjo Vogrič, Sonja Jež, Mojca Pustovrh in Matjaž Volk. Igra je komična prispodoba sodobnega časa, v katerem se prepletajo resnični  in navidezni svetovi.

Župan Matej Arčon je pohvalil njihova prizadevanja in ustvarjalnost ter jim predstavil priprave Mestne občine Nova Gorica na kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025. Želi si namreč, da bi v programu sodelovale tudi ranljive skupine, ki gojijo bogato kulturno ustvarjalnost na Goriškem.

Več o Zavodu Ažmurk in gledališki igri lahko preberete na spletni strani www.azmurk.si.

 

Foto: Mateja Pelikan