Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nadaljuje se presežena opozorilna vrednost koncentracije ozona v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 04. avgust 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Iz Agencije RS za okolje so sporočili, je koncentracija ozona na merilnem mestu Nova Gorica včeraj, 3. avgusta 2017, ob 18. uri ponovno presegla opozorilno vrednost 180 μg/m3. Povprečna 8-urna koncentracija ozona je bila ob tem času 164 μg/m3.

Merilno mesto je glede meritev ozona locirano tako, da podatki veljajo za širšo okolico. Glede na vremensko napoved lahko pričakujemo preseženo opozorilno vrednost koncentracije ozona še vse popoldne, v večernih urah pa naj bi koncentracija padla. Tudi danes, v petek, 4. avgusta 2017, lahko pričakujemo preseganje opozorilne vrednosti v popoldanskem času.

Koncentracije ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, dražijo sluznico in dihala. Agencija RS za okolje priporoča, da ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je koncentracija ozona nižja. Tudi zdravi ljudje naj se izogibajo naporov v času trajanja previsoke koncentracije.