Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dodatno pojasnilo oškodovancem po pozebi 2017 za nasade breskev

DATUM OBJAVE 09. avgust 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ker so številni občani, ki jim je letošnja pozeba povzročila škodo v breskovih nasadih, prosili za dodatna pojasnila, smo jih pridobili na Upravi RS za zaščito in reševanje. Kot pojasnjuje uprava, naj se občani s škodo v breskovih nasadih ravnajo skladno z naslednjimi navodili:

- v kolikor so predizpolnjene obrazce za druge kulture prejeli po pošti, obrazec dopolnijo tudi s podatki o poškodovanosti breskev (v prijavi morajo biti navedeni vsi potrebni podatki, ki so za ostale kulture izpisani na predizpolnjenem obrazcu),

- v kolikor predizpolnjenih obrazcev niso prejeli, izpolnijo obrazec v priponki:
OBRAZEC - Prijava skode po pozebi.pdf


Za vse pa sicer veljajo že objavljena navodila, in sicer:

Na podlagi Navodil za ocenjevanje škode po pozebi 2017 in vnos v aplikacijo Ajda z dne 31. julija 2017, ki jih je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, obveščamo oškodovance, da bodo po pošti prejeli predizpolnjene obrazce, v katere vpišejo zgolj odstotek škode na posamezni kulturi ter ga podpišejo.

Za območje cele države so priznane škode na naslednjih kulturah: slive in češplje, jabolka I. kakovosti, hruške I. kakovosti, češnje, višnje, marelice, namizne breskve, jagode, kivi, rdeč ribez, maline, gojene borovnice, orehi, kutine, lešnik v lupini, rdeče grozdje za predelavo in belo grozdje za predelavo. Priznane bodo samo škode na kulturah, ki bodo že vpisane v predizpolnjene obrazce za posamezno kmetijsko gospodarstvo.

Prijave škod na originalnih obrazcih občine skupaj s prilogami sprejemajo najkasneje do 23. avgusta 2017.

Izpolnjene obrazce z dokazili (fotografije, cenilni listi zavarovalnic idr.) pošljete po pošti ali prinesete osebno na Mestno občino Nova Gorica, Trg E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, soba 36/I.

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti