Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pobarvanka o Novi Gorici darilo otrokom ob 70-letnici Nove Gorice

DATUM OBJAVE 20. december 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ob 70-letnici je Nova Gorica poleg stripa in številnih drugih publikacij o mestu dobila tudi čisto svojo pobarvanko. Njeno izdajo smo omogočili na Mestni občini Nova Gorica, kjer smo se odločili, da bo to darilo otrokom, ki nas med letom ob različnih priložnostih obiščejo v občinski upravi ter obenem letošnja novoletna obdaritev vseh predšolskih otrok od enega leta dalje in otrok prvih treh razredov vseh osnovnih šol v Mestni občini Nova Gorica. Za obdaritev otrok so poskrbeli v Mladinskem centru Nova Gorica, ki vsako leto skupaj z mestno občino pripravijo kvalitetno obdaritev naših najmlajših.

 »NOVA GORICA Pobarvanka / Colorbook« razkriva arhitekturne znamenitosti našega mesta. Mojca Stubelj Ars, ki ustvarja večjezične knjige za otroke Mini Poliglotini, in arhitekt Benjamin Koren sta združila domišljijo in vizijo ter ustvarila 38 pobarvank znamenitosti Nove Gorice v slovenskem in angleškem jeziku. Na koncu pobarvanke je tudi slovarček, v katerega lahko otroci narišejo besede. Pobarvanka je zastavljena kot sprehod po znamenitostih Nove Gorice in njene neposredne okolice. Zajeti so prizori med solkanskim mostom, kromberškim in rihemberškim gradom. Čeprav je pobarvanka o Novi Gorici namenjena predvsem otrokom, vabi njena vsebina tudi odrasle, da posežejo po barvicah in poljubno pobarvajo naše mesto.