Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt Restaura na regionalnem omizju o pametnih vaseh predstavi grad Rihemberk kot primer dobre prakse

DATUM OBJAVE 18. januar 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V petek, 19. januarja 2018, bo v Slivju potekalo regionalno omizje z naslovom Pametne vasi v Brkinih in Čičariji – nove tehnologije in koncepti za ohranitev podeželja.  Evropska komisija namreč pripravlja sveženj ukrepov in razpisov pod okriljem EU akcije za pametne vasi. Evropski parlament pa je, na predlog poslancev Franca Bogoviča in Tiborja Szanyija, pred kratkim potrdil pripravljalni ukrep v višini 3,3 milijona evrov, ki bo namenjen prav razvoju pametnih rešitev za evropsko podeželje.

Na regionalnem omizju bodo raziskovali, kako lahko Slovenija izkoristi omenjeni pripravljalni ukrep in druge priložnosti in s tem postane vodilna evropska država v razvoju kakovosti življenja in dela na podeželju. Razprave se bo udeležila tudi Nataša Kolenc, vodja projekta Restaura – Revitalizacija zgodovinskih stavb s pomočjo shem javno-zasebnega partnerstva pri Mestni občini Nova Gorica, ki bo na primeru oživljanja gradu Rihemberk, ki je v teku, predstavila možnosti za ohranjanje in boljše vključevanje stavbne dediščine v lokalno ekonomijo (tudi) podeželja.

Regionalno omizje Pametne vasi Slivje - vabilo.pdf

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti