Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

O socialni ekonomiji na drugem srečanju partnerjev projekta INNO-WISEs na Poljskem

DATUM OBJAVE 19. januar 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 17. januarja, in četrtek, 18. januarja smo se v Katowicah na Poljskem udeležili drugega srečanja partnerjev projekta INNO-WISEs na področju socialne ekonomije. Cilj projekta je oblikovanje idej, modelov in storitev za bolj inovativna in konkurenčnejša socialna podjetja.

V prvih šestih mesecih izvajanja projekta so nastale nacionalne raziskave (4) o razvitosti in  potrebah socialne ekonomije. V raziskavah so sodelovali predstavniki ključnih deležnikov, socialnih podjetij, stroke, lokalne in nacionalne oblasti ter javnosti. V nadaljevanju bo pripravljen skupni, regionalni (Centralna Evropa) pregled na področju socialne ekonomije, ki bo podlaga za razvoj in testiranje platforme za poslovna orodja, ki bodo v pomoč pri optimizaciji poslovanja socialnih podjetij. Verjamemo, da lahko socialna ekonomija pomembno prispeva k trajnostni in vzdržni rasti, zato spodbujamo njen razvoj, dodano vrednost in krepitev njenega deleža v gospodarstvu.

Projekt INNO-WISEs, sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, se je začel poleti 2017 in bo trajal 3 leta. Vključenih je 12 partnerjev, poleg Mestne občine Nova Gorica so slovenski partnerji še Fakulteta za uporabne družbene študije Nova Gorica, Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje in ITC – Inovacijsko tehnološki grozd Murska Sobota).

Več na:
http://www.interreg-central.eu/Content.Node/INNO-WISEs.html in https://www.facebook.com/INNOWISEs/