Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dan civilne zaščite občin severne Primorske v Vitovljah

DATUM OBJAVE 16. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Vitovljah je danes v organizaciji Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica potekal Dan civilne zaščite občin, ki je bil namenjen kondicijskemu usposabljanju članov Civilne zaščite občin severne Primorske, druženju in spoznavanju vseh sodelujočih v sistemu zaščite, reševanja in pomoči na našem območju. 

Članom  Civilnih zaščit enajstih občin severne Primorske (Mestne občine Nova Gorica ter občin Ajdovščina, Bovec, Brda, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko, Šempeter - Vrtojba, Tolmin in Vipava) so se na dogodku pridružili tudi predstavniki gozdne straže iz sosednje Italije, in sicer iz Gorice in Tržiča. V uvodnem delu srečanja sta zbrane nagovorila župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica Andrej Biaggio. Sledil je kondicijski pohod, na katerem so med postanki potekale predstavitve temeljnih postopkov oživljanja, meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi, prikazna vaja odvzema vzorcev nevarnega prahu in predstavitev poteka gasilske intervencije ob nesreči z nevarnim prahom. Del celodnevnega usposabljanje je zaradi slabega vremena odpadel. Dan civilne zaščite se je zaključil s podelitvijo zahval članom in skupnim druženjem.

 

Fotografija: Mateja Pelikan