Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk partnerjev iz petih držav v okviru projekta Cyclewalk

DATUM OBJAVE 22. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Danes in jutri se v čezmejnem goriškem prostoru mudijo partnerji evropskega projekta Cyclewalk, katerega namen je spodbuditi ljudi k pešačenju in kolesarjenju, da se tako zmanjša uporaba avtomobilov in izboljša trajnostna mobilnost. Obiskovalci iz petih evropskih držav se bodo v času obiska seznanili s čezmejnim sodelovanjem pod okriljem Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO. Danes zjutraj jih je v novogoriški mestni hiši nagovoril župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in jim predstavil mestno občino, čezmejno sodelovanje in predvsem pomen skupnega načrtovanja in izvajanja projektov v goriškem prostoru na obeh straneh nekdanje meje. 

V času študijskega obiska bodo udeleženci imeli priložnost, da natančneje spoznajo, kako se na čezmejnem območju načrtujejo ukrepi za zagotavljanje trajnostne mobilnosti, in obiščejo lokacije, kjer se bodo zgradile čezmejne kolesarske poti v okviru projekta Isonzo-Soča. Partnerji projekta, ki prihajajo iz Romunije, Litve, Avstrije, z Nizozemske in Italije, se bodo ustavili v Solkanu, v Pevmskem parku in na Trgu Evrope, mimo nekdanjega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici pa se bodo s kolesi odpravili po kolesarski poti, ki povezuje središči Šempetra in Nove Gorice. Študijski obisk bo priložnost, da gostom predstavimo edinstveno izkušnjo delovanja EZTS GO na evropski ravni in turistični potencial našega območja. 

Projekt Cyclewalk, katerega partner je tudi EZTS GO, se financira iz programa Interreg Europe 2014–2020. Petletni projekt (januar 2017–december 2021) vključuje izobraževanja, strokovna srečanja z deležniki in študijske obiske v partnerskih državah z namenom izmenjave najboljših praks na področju izgradnje kolesarskih in sprehajalnih poti v urbanih središčih ter vpeljevanja teh ukrepov v programske politike.