Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na gradu Rihemberk so se usposabljali vodniki interpretatorji za posredovanje zgodb gradu otrokom

DATUM OBJAVE 29. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V letošnjem letu, ki ga posvečamo ustvarjalnosti mladih, bomo dodatno pozornost otrokom namenili tudi na gradu Rihemberk. Prav zanje je bil ta teden pripravljen poseben program usposabljanja vodnikov za interpretirane oglede gradu, ki bodo na gradu zaživeli v prihajajoči sezoni.

V teh dneh so se v vlogah interpretatorjev vodnikov za otroke preizkusili tudi lokalni turistični vodniki. Pod mentorstvom dr. Staše Tome, ki se s komunikacijo ter interpretacijo kulturne in naravne dediščine uspešno ukvarja že vrsto let, so na lastni koži izkusili, da je podajanje zgodovinskih vsebin otrokom zahtevno delo. Del izobraževanja je bil zaradi slabega vremena izveden v prostorih vhodnega stolpa gradu – prav tam, kjer naj bi te in podobne vsebine zaživele tudi po načrtovani prenovi gradu.