Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaključni turnir državnega prvenstva v košarki U15 v Novi Gorici 

DATUM OBJAVE 04. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici bomo med 10. in 13. majem 2018 gostili finalne tekme za naziv državnega prvaka v košarki U15. Gre za edinstveni dogodek, Nova Gorica zaključnega turnirja namreč že dolgo ni gostila, v košarki pa sploh še nikoli. Turnirji bodo izmenično potekali v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici in v telovadnici Osnovne šole Dornberk. Za naslov prvaka se bo med osmimi najboljšimi ekipami pomerilo tudi domače moštvo Košarkarskega društva Nova Gorica mladi. Prva tekma novogoriškega moštva bo na sporedu v petek, 11. maja, ob 16. uri v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

Dogodek so pozdravili tudi udeleženci današnje novinarske konference na mestni občini. Podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin je ob tej priložnosti izrazila zadovoljstvo, da se bo finalni turnir odvijal v Novi Gorici in obenem poudarila, da mestna občina tudi sicer aktivno podpira organizirane vadbe mladih občanov v številnih športnih klubih in društvih. Posebej je izpostavila požrtvovalno delo Košarkarskega društva Nova Gorica mladi, ki v svojih vrstah šteje kar 300 rednih članov in se bo tokrat z ekipo kategorije fantov do 15 let potegovalo za naziv državnega prvaka. Poudarila je, da se finalni turnir odlično ujema tudi z Letom ustvarjalnosti mladih, s katerim Mestna občina Nova Gorica v letu 2018 spodbuja kreativnost mladih na najrazličnejših področjih, od znanosti, izobraževanja, podjetništva, umetnosti in seveda tudi športa. 

Marko Marcetič, predsednik Košarkarskega društva Nova Gorica mladi, je spomnil, da ima Nova Gorica sicer dolgo tradicijo košarke, ki pa zdaj piše povsem novo zgodbo. Izrazil je zadovoljstvo, da sta športna vnema, disciplina in talent novogoriško košarko pripeljala do novega mejnika in da zaključni turnir za naslov državnega prvaka v moštvenih športih poteka v domačem mestu. 

Tudi direktor Javnega zavoda za šport Nova Gorica Uroš Jug je pohvalil vrhunske dosežke domačih košarkarjev in se obenem zahvalil mestni občini za podporo in nagrajevanje truda športnih društev. 

Posebej je košarkarje pohvalil tudi njihov trener Jan Zavrtanik, ki je izpostavil, da se moštvo ponaša s kar nekaj vrhunskimi košarkarji, ki veliko obetajo in za katere bomo zagotovo še slišali.

Razpored tekem:

ČETRTFINALE:
Četrtek, 10. maj, ob 16.00 (OŠ Milojke Štrukelj): (par A) HELIOS SUNS A : PETROL OLIMPIJA A 
Četrtek, 10. maj, ob 18.30 (OŠ Milojke Štrukelj): (par B) GROSUPLJE A : AKK BRANIK
Petek, 11. maj, ob 16.00 (OŠ Milojke Štrukelj): (par C) NOVA GORICA MLADI : SLOVAN A 
Petek, 11. maj, ob 18.30 (OŠ Milojke Štrukelj): (par D) KRKA : PODČETRTEK - GES D.O.O. 

POLFINALE:
Sobota, 12. maj, ob 16.00 (OŠ Dornberk): ZMAGOVALEC para B : ZMAGOVALEC para C 
Sobota, 12. maj, ob 18.30 (OŠ Dornberk): ZMAGOVALEC para A : ZMAGOVALEC para 

TEKMA ZA 3. MESTO: nedelja, 13. maj, ob 16.00 (OŠ Milojke Štrukelj) 

FINALE: nedelja, 13. maj, ob 18.30 (OŠ Milojke Štrukelj)

 

Foto: Mateja Pelikan