Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Študijski obisk čezmejnega zdravstvenega osebja na Danskem v okviru projekta EZTS GO "Salute – Zdravstvo" 

DATUM OBJAVE 11. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Skupina italijanskih in slovenskih zdravstvenih strokovnjakov je včeraj zaključila tridnevni študijski obisk na Danskem v okviru projekta Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO »Salute – Zdravstvo«. 

Čezmejna skupina babic in ginekologov Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca, Zdravstvenega doma Nova Gorica in zdravstvenega podjetja »Assistenza Sanitaria n. 2 Bassa Friulana-Isontina« je obiskala bolnišnico v danskem mestu Aabenraa, kjer se je seznanila s tamkajšnjo prakso obravnave fiziološke nosečnosti, z organizacijo, zakonodajo in s smernicami s področja predporodnega varstva na Danskem ter vlogo zdravstvenih delavcev pri nosečnosti in porodu. 

Gre za prvega od predvidenih treh študijskih obiskov, katerih namen je spoznavanje različnih zdravstvenih praks s področja fiziološke nosečnosti po Evropi. Strokovna zdravstvena ekipa bo v juniju obiskala še zdravstvene ustanove v Angliji in na Nizozemskem. Izkušnje in pridobljeno znanje bo skupina nadalje analizirala in uporabila za določitev prednosti ter slabosti posameznih sistemov z namenom, da se naposled opredeli za tisto metodologijo, ki bo kar najbolj primerna za vpeljavo na čezmejnem območju EZTS GO. 

Obravnava fiziološke nosečnosti je sicer eden od petih pilotnih zdravstvenih projektov čezmejnega projekta EZTS GO »Salute – Zdravstvo«, katerega osrednji cilj je izboljšati zdravstvene in socialne storitve na območju EZTS GO.