Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Potencial Zeliščnega centra v Grgarskih Ravnah

DATUM OBJAVE 14. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je minuli teden obiskal Zeliščni center v Grgarskih Ravnah, kjer so ga sprejeli direktor Darijan Krpan, direktor Zavoda GOST na Planoti Boris Kante in predsednica KS Grgarske Ravne Silvestra Fak. Župana so seznanili z obstoječim stanjem ter mu razkazali prostore in dejavnosti Zeliščnega centra. Predstavili so tudi ideje in načrte za bodoči razvoj centra. Župan se jim je zahvalil za dosedanje delo in povedal, da to območje predstavlja velik potencial, ki nudi številne priložnosti za nadgradnjo in dodaten razvoj. Ob obisku so gostitelji županu predstavili ponudbo domačih specialitet iz zelišč in vrtnic, ki lahko dodatno obogati kulinarično ponudbo planote. 

Župan si je v okviru obiska ogledal večnamensko dvorano s skladiščem in prostor za Turistično društvo Grgarske Ravne. V zaključnem delu pa je prisluhnil krajanom, ki so mu med drugim predstavili potrebe po saniranju posameznih objektov, ki zaradi slabega stanja ogrožajo varnost. Povedal jim je, da občina skladno s svojimi pristojnostmi spremlja stanje objektov, ki bi utegnili biti ogrožajoči, in jih po potrebi tudi začasno sanira, so pa problematični tisti objekti, ki so postavljeni na zasebnih zemljiščih, zato vanje  občina ne more posegati.